Şoferii şi pasagerii Uber nu mai sunt obligaţi să poarte mască sau să lase liber locul din dreapta şoferului pe teritoriul Statelor Unite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uber a anunţat că renunţă la condiţia purtării măştii, impusă până acum atât şoferilor, cât şi pasagerilor din Statele Unite. Asta imediat după ce o instanţă a declarat ilegal mandatul federal care obliga la purtarea măştii în mijloacele de transport.

Înaintea Uber, mai multe instituţii de transport, precum SEPTA Philadelphia, sistemul de transport feroviar din Washington D.C sau New Jersey Transit au renunţat şi ele la purtarea obligatorie a măştii de protecţie.

Uber îşi roagă şoferii şi pasagerii să fie politicoşi şi să aibă înţelegere, atât pentru cei care optează să poarte mască în continuare pentru propria siguranţă, cât şi pentru cei care nu mai vor să o poarte.

În cazul în care pasagerii nu se simt confortabil din cauza discrepanţei, cursa poate fi anulată, aminteşte Uber. Însă, pasagerul nu are cum să ştie înainte de a se urca în maşină dacă şoferul poartă sau nu mască.

Cu aceeaşi ocazie, Uber a renunţat şi la politica de lăsare liberă a scaunului din faţă, pentru ca distanţa dintre ocupanţii maşinii să fie cât mai mare posibil. Totuşi, compania recomandă folosirea acestuia doar dacă bancheta din spate este ocupată.

Uber a luat recent aceeaşi decizie şi pentru România, după ce ţara noastră a ieşit din starea de alertă. Şi în acest caz, purtarea măştii rămâne o recomandare de care pasagerii şi şoferii pot ţine sau nu cont.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.