Obiectivul propus în acest an, de dare în folosinţă a 90 de kilometri de autostradă, este unul realizabil, aproape jumătate din această distanţă fiind reprezentată de centuri ocolitoare, rezultat care va fi obţinut în condiţiile atragerii de fonduri europene şi a rezolvării unor probleme birocratice, a declarat miercuri directorul general al Companiei Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, în cadrul evenimentului "Transporturi şi Infrastructura în 2017" organizat de revista Capital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, în luna februarie, că firmele de construcţii vor termina în acest 90,23 kilometri de autostradă şi 45 de kilometri de variante ocolitoare şi vor finaliza modernizarea a 275 kilometri de drumuri naţionale.

Acest obiectiv este unul realizabil, în contextul atragerii de fonduri europene şi de simplificare a procedurilor, consideră Ioniţă.

”Suntem mai pregatiti ca oricand sa atragem fonduri europene. Obiectivul privind darea în folosinţă a 90 de kilometri de autostradă este fezabil”, a declarat Ioniţă.

Din total, 45 de kilometri vor fi centuri ocolitoare. Restul sunt reprezentanţi de intrarea în Bucureşti, cei trei kilometri care fac legătura cu autostrada Bucureşti-Ploieşti, loturile 3 şi 4 de pe autostrada Lugoj-Deva şi două loturi de pe autostrada Sebeş- Turda.

În plus, unul dintre obiective este promovarea centurii de sud a Bucureştiului pentru a fi finanţată din Fondul de Coeziune. Pentru acest sector de autostradă, documentaţia va fi publicată în luna mai pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), potrivit şefului CNAIR.

”În cazul pasajului de la Domneşti, în 2-3 săptămâni se va semna contractul pentru construcţia acestuia”, a mai afirmat Ioniţă.

În prezent, România are 748 de kilometri de autostradă, după deschiderea, în luna martie, a unui segment de 15 kilometri din lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.