O parte a transportatorilor care protestau în Piaţa Victoriei faţă de pirateria din domeniul transportului de persoane au părăsit Piaţa Victoriei în jurul orei 11.20. Ei ar fi ajuns la un acord cu Guvernul privind promovarea Ordonanţei de Urgenţă (OUG) pentru modificarea a două articole de lege care sancţionează activitatea neautorizată de transport, potrivit unor membri ai delegaţiei transportatorilor care au fost primiţi la discuţii de ministrul Consultării Publice şi al Dialogului Social, Gabriel Petrea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Protestul s-a cam terminat, delegaţia care a fost la Guvern a ajuns la un acord cu ministrul Petrea privind promovarea ordonanţei”, au declarat taximetriştii.

Transportatorii reiau, într-un comunicat publicat recent, acuzaţiile la adresa platformei de ride-sharing Uber, pe care o acuză de transport nelegal în România.

"Pe 10 martie, domnul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, ne-a promis că va promova OUG pentru modificarea a două articole din Legea 38/2003, în aşa fel încât activitatea neautorizată de transport să fie sancţionată, iar aplicaţiile de tip UBER să fie obligate să se autorizeze, astfel încât să funcţioneze legal, dacă vor să-şi desfăşoare activitataea în România. Cât timp există o legislaţie clară, nu este posibil ca unii transportatori să se supună legilor şi alţii să funcţioneze sfidând aceeaşi legislaţie, fără a fi sancţionaţi", a menţionat comunicatul patronatului COTAR.

Aproximativ 800 de transportatori, majoritatea taximetrişti, au protestat în faţa Guvernului, miercuri, faţă de ceea ce ei numesc pirateria din domeniul transportului de persoane, desfăşurată în special prin platforma Uber.

O delegaţie a transportatorilor a fost primită la Guvern de ministrul Consultării Publice şi al Dialogului Social, Gabriel Petrea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.