Trasgaz, un monopol al transportului de gaze naturale controlat de stat, a înregistrat în primul semestru din acest an un profit net de 400,5 milioane lei (87,5 milioane euro), în creştere cu 42,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul creşterii cifrei de afaceri cu 26%, potrivit situaţiilor financiare transmise vineri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În primul semestru din 2016, compania a înregistrat un profit net de 281,8  milioane lei.

Compania şi-a majorat cifra de afaceri cu 26,2% în primul semestru faţă de aceeaşi perioadă din 2016, până la 1,03 miliarde lei (circa 226 milioane euro).

Creşterea afacerilor a fost generată de majorarea volumului de gaze transportate cu16,8% în primul semestru, la 6,86 miliarde metri cubi.

"Transgaz deţine statutul de monopol în transportul gazelor naturale din România şi vehiculează circa 90% din totalul gazelor naturale consumate. Din totalul veniturilor din exploatare realizate în sem I 2017, circa 13% sunt în valută, fiind realizate din activitatea de transport internaţional al gazelor naturale", arată raportul semestrial al companiei.

În 2016, Trasgaz a înregistrat un profit net de 595,7 milioane lei (132,4 milioane euro), în creştere cu 22% faţă de anul precedent.

Transgaz este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 58,5% din acţiuni. Compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 4,57 miliarde lei (1 miliard euro), la ultimul preţ de închidere, de 388 lei/acţiune. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.