Traficul de mărfuri în portul Constanţa a crescut cu 10% în primul trimestru din 2023, a transmis Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC), care a precizat că în privinţa traficului de cereale creşterea este de 13% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a transmis marţi, printr-un comunicat de presă, că, în primul trimestru al anului 2023, traficul total de mărfuri a depăşit 19 milioane tone, faţă de 17,44 milioane tone în primul trimestru al anului 2022, acesta fiind un an cu performanţe record pentru portul Constanţa.
 
“Creşterea traficului total, de aproape 10%, se menţine pe trendul ascendent din ultimii ani. Din traficul total, traficul maritim este de 14,5 milioane tone, iar cel fluvial de 4,6 milioane tone.Traficul de cereale a totalizat 6,6 milioane tone, comparativ cu primul trimestru al anului 2022, creşterea fiind de 13%. Creşteri de trafic s-au mai înregistrat la următoarele grupe de mărfuri: seminţe uleioase, fructe oleaginoase, petrol brut, produse petroliere, îngrăşăminte (naturale şi chimice), minereuri de fier, articole diverse”, se arată în comunicatul CN AMPC.
 
Directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Florin Vizan, a precizat că o creştere semnificativă se înregistrează şi în cazul containerelor. 
 
“O creştere semnificativă se înregistrează şi în cazul containerelor, de la 1,67 milioane tone mărfuri în trimestrul 1 al anului 2022, la 2,24 milioane tone în perioada similară a acestui an, creşterea fiind de 34%.
Aceeaşi situaţie se regăseşte şi în numărul de TEU-uri, respectiv 170.400 TEU în trimestrul 1 - 2022, comparativ cu 199.000 TEU, trimestrul 1 – 2023, mai mult cu 16,8%“ a declarat Florin Vizan.
 
CN APMC a precizat că scăderi de trafic au fost înregistrate, în principal, la combustibili minerali solizi, minereuri şi deşeuri neferoase, produse metalice, ciment, var nestins, materiale prefabricate pentru construcţii, minerale brute sau prelucrate, produse chimice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.