Toyota Motor, unul dintre cei mai mari producători auto din lume, va colabora cu agenţia spaţială japoneză pentru dezvoltarea unui rover lunar care va funcţiona cu tehnologii pe bază de pile de combustie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi Japonia nu intenţionează deocamdată să construiască o rachetă cu care să trimită oameni în spaţiu, roverul va avea o contribuţie majoră la un program spaţial internaţional viitor, a anunţat Agenţia de Explorare Spaţială a Japoniei (JAXA).

”Roverul va fi un element important care va sprijini exploarea Lunii de către oameni, care ar urma să aibă loc în anii 2030. Intenţionăm să lansăm un astfel de rover în spaţiu în 2029”, a declarat preşedintele JAXA, Koichi Wakata, prezent la un simpozion la Tokyo.

Roverul este încă în fază de concept, dar o imagine inclusă într-un comunicat prezintă un vehicul cu şase roţi asemănător cu un transportor blindat.

Un purtător de cuvânt al Toyota, care intenţionează să producă automobile cu pile de combustie ca alternativă la vehiculele pe benzină, a spus că proiectul va oferi companiei şansa de a-şi testa tehnologiile în mediul aspru de pe Lună şi de a le îmbunătăţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.