Cea mai căutată destinaţie de vacanţă din România în această perioadă este litoralul românesc, în special staţiunile Mamaia şi Eforie Nord, unde preţurile cresc de la 1 iulie şi cu 40%. Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel, a declarat pentru News.ro că dacă un pachet pentru cinci nopţi la un hotel de trei stele din Mamaia, cu mic dejun, costa în iunie 670 lei de persoană, acelaşi pachet în lunile iulie şi august costă 890 lei. Pachetele pe litoral se vor ieftini însă din 20 august cu până la 25-30%, susţine el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cel mai căutat rămâne litoralul, în special staţiunile Mamaia şi Eforie Nord, dar cererea a crescut şi pentru Jupiter, Saturn, Venus, Neptun-Olimp. La mare căutare sunt şi staţiunile balneare -Băile Felix, Băile Herculane, Călimăneşti, Căciulata dar şi staţiunile montane de pe Valea Prahovei", a declarat Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel, pentru News.ro.

De exemplu, pentru Mamaia, la un hotel de două stele, un pachet costă 260 lei de persoană, pentru cinci nopţi cu mic dejun în luna iunie şi creşte la 400 lei pentru acelaşi pachet turistic în luna iulie şi august.

La un hotel de trei stele din Mamaia, preţul în iunie este 670 lei de persoană, tot pentru cinci nopţi cu mic dejun, şi creşte la 990 lei pentru acelaşi pachet turistic în luna iulie şi august.

La un hotel de patru stele în Mamaia, pachetul este 1.120 lei de persoană în luna iunie, pentru cinci nopţi cu mic dejun, şi ajunge la 1.590 lei în luna iulie şi august.

La cinci stele, un pachet pentru cinci nopţi cu mic dejun, în Mamaia, ajunge la 2.700 lei de persoană în iunie şi la 3.200 lei pentru acelaşi pachet turistic în luna iulie şi august.

În Eforie Nord, acelaşi pachet la un hotel de două stele este 270 lei de persoană în iunie şi 375 lei de persoană pentru cinci nopţi în luna iulie şi august.

Tot în Eforie Nord, la un hotel de trei stele, pachetul costa 300 lei în luna iunie de persoană pentru cinci nopţi şi 550 lei de persoană în luna iulie şi august.

În Jupiter, Venus, Saturn, Neptun, pachetul de cinci nopţi, cu mic dejun, la un hotel de trei stele este 275 lei de persoană în iunie şi între 375 şi 500 lei în iulie şi august. Acelaşi pachet la un hotel de patru stele în Jupiter, Venus, Saturn, Neptun este 880 lei de persoană în iunie şi 1.320 lei în lunile iulie şi august.

"Începând cu 20 august încep reducerile de preţ de până la 25-30%, iar în luna septembrie deja vorbim de ofertele programului 'Litoralul pentru toţi' cu tarife foarte mici", spune CEO Iri Travel.

Potrivit acestuia, anul acesta preţurile de pe litoralul românesc sunt asemănătoare cu cele de pe litoralul bulgăresc.

"Anul acesta preţurile de pe litoralul românesc sunt asemănătoare cu cele de pe litoralul bulgăresc, iar hotelierii români adoptă din ce în ce mai mult modelul celor din Bulgaria, atrăgând turiştii prin oferte speciale în anumite perioade din sezon sau prin tarife last minute extrem de avantajoase", adaugă Lucian Bădîrcea.

El precizează că, după o analiză a companiei, au fost consumate 80% din voucherele de vacanţă.

"Turiştii au fost extrem de fericiţi că au putut să-şi folosească voucherele primite anul trecut şi au fost mulţumiţi că au ales la momentul respectiv această variantă, de a valorifica avansul dat printr-un voucher de care s-au bucurat acum când în sfârşit pot pleca în vacanţă. Turistul care alege să-şi petreacă vacanţa în România este un turist informat, care cunoaşte oferta bogată pusă la dispoziţie de unităţile de cazare atât de pe litoral cât şi de la munte şi care alege să se bucure de toate facilităţile şi reducerile de preţ oferite de industria hotelieră românească, atât de greu încercată în ultimul an şi care acum îşi doreşte cu orice preţ să revină la normalitate şi să atragă cât mai mulţi clienţi", mai spune el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.