Counterpoint Research a publicat “Trust Rankings”, o ierarhie a brandurilor de smartphone-uri cu Android în funcţie de încrederea pe care producătorii o reprezintă, ierarhie realizată prin analizarea mai multor criterii, inclusiv din zona de enterprise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania de analiză Counterpoint Research a realizat “Trust Rankings” analizând patru criterii importante pentru smartphone-uri: software-ul la zi, update-urile de securitate, calitatea construcţiei şi capacităţile de business.

Pe primul loc în topul în care se regăsesc 10 producători de smartphone-uri cu Android se află Nokia. Brandul celor de HMD punctează cel mai bine la mai multe categorii analizate.

Toate dispozitivele Nokia analizate de Counterpoint Research, în număr de 20, sunt la zi cu update-urile de sistem şi de securitate. Acelaşi lucru este valabil şi pentru producătorul de pe locul 2, OnePlus, însă în cazul acestuia au fost analizate 7 dispozitive.

Nokia are scor maxim şi în ceea ce priveşte zona de enterprise, urmată tot de OnePlus, care a bifat 90% din aspectele urmărite la această categorie.

Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel mondial, vine abia pe locul 3, cu un procent de 89% din dispozitive aflate la zi cu update-urile de sistem şi de securitate.

Ierarhia completă este următoarea: Nokia, OnePlus, Samsung, RealMe, Xiaomi, Huawei, Oppo, Lenovo, LG şi Vivo.

Counterpoint Research menţionează că, pe fondul pandemiei, construcţia şi rezistenţa smartphone-urilor au devenit mai importante în evaluarea telefoanelor, în condiţiile în care oamenii şi le schimbă acum mai rar. Ciclul mediu de înlocuire a unui telefon a crescut la 30 de luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.