Tivadar Runtag a fost numit luna aceasta director general al combinatului Chimcomplex Borzeşti, care a cumpărat activele de bază ale Oltchim, potrivit unui anunţ transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până în prezent, funcţia de CEO era ocupată de omul de afaceri Ştefan Vuza.

”Societatea Chimcomplex SA Borzeşti, în calitate de emitent, în conformitate cu prevederile art. 234 alin. 1 lit. g din Regulamentul ASF nr. 5/2018, vă aduce la cunoştinţă că au intervenit schimbări în conducerea emitentului, înregistrări care au fost făcute la Oficiul Registrului de pe lângă Tribunalul Bacău, astfel: Tivadar Runtag – director general CEO; Coman Dumitru - director tehnic”, arată un anunţ transmis BVB.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Din octombrie 2015 până în ianuarie 2020, Tivadar Runtag a fost CEE Cluster Manager la Prista Oil, iar între 2012 şi 2014 a fost sales excellence manager la OMV, în Ungaria.

Între 2011 şi 2012 el a fost commercial road transport manager al OMV Petrol Ofisi în Turcia.

Tivadar Runtag a fost totodată şi director al diviziei comerciale la OMV Petrom în România. Anterior, el a lucrat timp de 14 ani în cadrul Shell, Ungaria, arată profilul său de LinkedIn.

Chimcomplex Borzeşti (simbol bursier CHOB) are o capitalizare de 1,05 miliarde lei.

Oltchim a vândut activele de bază către Chimcomplex Borzeşti, astfel că activitatea de bază a combinatului chimic este administrată de Chimcomplex.

Acţiunile Oltchim au fost retrase de la tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) începând din 7 noiembrie 2019.

Tribunalul Vâlcea a dispus în luna mai 2019 începerea procedurii generale a falimentului societăţii Oltchim din Râmnicu Vâlcea, admiţând astfel cererea formulată de consorţiul de administratori judiciari Rominsolv şi BDO Business Restructuring.

Activitatea societăţii a fost transferată la Chimcomplex, care i-a cumpărat activele, într-o tranzacţie de aproximativ 127 milioane de euro. La Oltchim a mai rămas doar platfoma de la Piteşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.