TikTok se pregăteşte să conteste, cel mai devreme luni, un decret al preşedintelui american Donald Trump care interzice tranzacţiile cu populara aplicaţie video şi cu compania mamă a acesteia, grupul chinez ByteDance, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump a semnat un decret pe 14 august care dă ByteDance un termen de 90 de zile să vândă operaţiunile din SUA ale TikTok.

ByteDance a făcut progrese în discuţiile cu posibili cumpărători, între care Microsoft şi Oracle.

Contestaţia în justiţie a TikTok se referă la un decret anterior al lui Trump, din 6 august, au spus sursele.

Decretul respectiv cere secretarului pentru Comerţ să redacteze o listă de tranzacţii care implică ByteDance şi companiile sare, care ar trebui să fie interzise în 45 de zile.

TikTok intenţionează să argumenteze că bazarea decretului din 6 august pe Legea privind urgenţele economice îl privează de procedurile care ar fi trebuit urmate. TikTok va contesta şi clasificarea sa de către Casa Albă drept un risc pentru securitatea naţională, au adăutat sursele.

Nu este clar la ce instanţă va înregistra TikTok plângerea. Compania a anunţat anterior că îşi analizează opţiunile legale şi că angajaţii săi pregătesc propriul lor proces.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.