TikTok a eliminat în acest an peste 380.000 de video-uri în Statele Unite pentru încălcarea politicii referitoare la răspândirea urii, a anunţat joi aplicaţia pentru video-uri scurte, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aplicaţia, deţinută de compania chineză ByteDance, a  mai anunţat că a interzis peste 1.300 de conturi, pentru că au postat conţinut care propaga ura.

TikTok a anunţat pe blog că a acţionat împotriva unui conţinut cum ar fi hărţuirea bazată pe ură şi a avut o toleranţă zero pentru grupurile organizate care răspândesc ura şi pentru conţinutul care neagă tragedii evidente, cum ar fi Holocaustul şi sclavia.

Compania, care a fost în centrul atenţiei pentru practicile de moderare a conţinutului, a numit în martie membrii unui consiliu de consultanţă referitoare la conţinut.

Săptămâna trecută, preşedintele american Donald Trump a ordonat ByteDance să vândă operaţiunile americane ale TikTok în termen de 90 de zile, din cauza îngrijorărilor legate de protejarea datelor personale ale utilizatorilor şi de posibila transmitere a acestora către autorităţile chineze.

TikTok a subliniat că niciodată nu a furnizat datele utilizatorilor autorităţilor chineze şi că nu ar face acest lucru dacă ar fi solicitată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.