TikTok a discutat în ultimele luni cu guvernul britanic despre stabilirea sediului central al companiei la Londra, a declarat duminică o sursă apropiată situaţiei, în cadrul strategiei de distanţare de China, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Londra este una dintre posibilele locaţii analizate de companie, dar nu a fost luată încă o decizie, a spus sursa.

Nu este clar care sunt celelalte locaţi luate în considerare, dar compania a făcut angajari agresive în California, în acest an, inclusiv pe Kevin Mayer, fost director la Walt Disney, pentru a fi directorul general al TikTok. Acesta este stabilit în Statele Unite.

TikTok este urmărită atent de Washington, din cauza suspiciunilor că China ar obliga compania să îi pună la dispoziţie date ale utilizatorilor.

TikTok este deţinută de grupul ByteDance din China.

Potrivit sursei, compania s-a concentrat în ultimele săptămâni pe problemele din Statele Unite, dar nu a exclus Londra ca posibilă locaţie a sediului său central.

TikTok ar urma să crească în mod semnificativ forţa sa de muncă din Londra şi alte locaţii cheie din afara Chinei, în următorii câţiva ani, a mai spus sursa.

Publicaţia Sunday Times a relatat că Tiktok a întrerupt discuţiile cu guvernul britanic pentru a crea un sediul central global în Marea Britanie.

O sursă a spus în schimb că Tiktok încă discută cu guvernul Marii Britanii.

TikTok a refuzat să comenteze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.