La şase luni de când miliardarul Elon Musk a provocat uimire anunţând că una din companiile sale, The Boring Company, va comercializa aruncătoare de flăcări la preţul de 500 de dolari fiecare, primele 1.000 de livrări au avut loc sâmbătă, la sediul companiei din Hawthorne, California, transmite MarketWatch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aruncătoarele de flăcări au fost scoase la vânzare în ianuarie, iar stocul a fost epuizat în doar câteva zile. În total au fost vândute 20.000 de aruncătoare de flăcări, iar compania a obţinut astfel 10 milioane de dolari pentru The Boring Company, care este un startup specializat în săparea de tuneluri.

Dispozitivul, care se numeşte de fapt ”Nu este un aruncător de flăcări”, pentru a evita reglementările federale referitoare la transportul acestora, aruncă flăcări la o distanţă de aproximativ 70 de cm.

Musk, directorul general al companiilor Tesla şi SpaceX, speră să folosească Boring pentru a săpa o reţea de tuneluri pe sub oraşul Los Angeles şi să creeze un sistem de transport subteran care să evite ambuteiajele care au loc în reţeaua rutieră a regiunii.

În pofida îngrijorărilor provocate de permiterea deţinerii de aruncătoare de flăcări în California, regiune cunoscută pentru incendiile de vegetaţie, autorităţile statale au creat reglementări care prevăd ca dispozitivele să fie comercailizate cu un avertisment referitor la siguranţă.

Musk a scris pe Twitter termenii şi condiţiile care însoţesc aruncătoarele de flăcări, care sună însă neserios.

”Aruncător de flăcări care în mod evident este cea mai bună cale pentru a aprinde focul în şemineu. Nu mai este nevoie să folosiţi chibrituri”, a scris Musk pe Twitter.

În anul 2017 au avut loc cele mai grave incendii de vegetaţie din istoria Californiei, cu peste 9.000 de incendii care au pârjolit o suprafaţă de mărimea Delaware, în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 46 de oameni. Centrul naţional pentru pompieri a avertizat că incendiile din California şi cea mai mare parte a vestului Statelor Unite vor fi mai grave decât în mod  normal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.