În timp ce statele lumii se deschid încet din nou în urma pandemiei Covid-19, turiştii care doresc să viziteze Thailanda vor trebui să aştepte încă o lună, întrucât ţara se va deschide pentru vizitatorii străini de la 1 iulie, scrie LonelyPlanet.com

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aeroportul Internaţional Phuket este în prezent închis, pentru că există o stare naţională de urgenţă în vigoare până la 30 iunie, cu o "stare de asediu" pe timp de noapte. Sunt companii din retail, muzee şi atracţii pentru vizitatori care s-au deschis deja pentru localnci, iar restaurantele pot primi clienţi cu condiţia respectării unor măsuri stricte de distanţare socială. Hotelurile şi staţiunile din unele zone au primit permisiunea să primească vizitatori locali, iar cinematografele, teatrele, SPA-urile şi grădinile zoologice se numără printre locurile care se pot redeschide la 1 iunie, în condiţii stricte.

Guvernul thailandez a anunţat acum că toate afacerile şi activităţile blocate până acum pot reporni la 1 iulie, inclusiv călătoriile interprovinciale şi internaţionale. Unele dintre restricţiile şi documentele necesare în prezent pentru călătoriile interprovinciale vor fi relaxate în cursul lunii iunie. Potrivit secretarului general al Consiliului de Securitate Naţională, Gen Somsak Rungsita, acest lucru va conduce la o redeschidere completă a ţării, deşi va fi necesară utilizarea măştilor de faţă, distanţarea socială şi spălarea mâinilor.

Aceasta este o veste excelentă pentru călători, deoarece Thailanda este o destinaţie foarte populară, inclusiv pentru români.

"Autorităţile vor purta discuţii serioase, deoarece după încheierea decretului de urgenţă, vor fi folosite alte legi. Cooperarea oamenilor este esenţială. Atât timp cât boala se răspândeşte la nivel mondial, va trebui să luptăm împotriva ei pentru un timp", spune Rungsita.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.