Teva Pharmaceutical Industries va colabora cu producătorul francez de medicamente Sanofi pentru a dezvolta un tratament pentru boala inflamatorie intestinală, despre care speră să devină un medicament de succes, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sanofi, un lider în imunologie, va investi 1,5 miliarde de dolari în dezvoltarea medicamentului Teva anti-TL1A, au declarat companiile miercuri.

Medicamentul se află încă în studii de faza 2, rezultatele intermediare nefiind aşteptate până în a doua jumătate a anului 2024.

Studiile de faza 3 sunt de aşteptat să înceapă în 2025, iar directorul general al Teva, Richard Francis, a spus că cel mai bun scenariu pentru lansarea comercială a medicamentului, care va viza atât boala Crohn, cât şi colita ulceroasă, ar fi în jurul anului 2028.

”Faptul că şi-au făcut diligenţa cuvenită asupra activului nostru anti-TL1A... şi că investesc 1,5 miliarde de dolari, precum şi că au permis Teva să păstreze 50% din afacerile mondiale odată ce va fi lansat, cred că arată că ei cred în activ”, a declarat Francis pentru Reuters.

Paul Hudson, CEO-ul Sanofi, a spus că anti-TL1A sunt o clasă promiţătoare de terapii şi că versiunea Teva ar putea apărea ca cea mai bună opţiune din clasă pentru persoanele care trăiesc cu boli gastrointestinale grave.

”Această colaborare ne întăreşte angajamentul de a promova opţiuni de tratament inovatoare pentru afecţiunile inflamatorii cu o nevoie mare nesatisfăcută şi ne întăreşte obiectivul de a fi lider în industrie în imunologie”, a spus Hudson.

Acţiunile Teva au scăzut cu 3% în tranzacţiile de la Tel Aviv, piaţa mai largă fiind, de asemenea, în declin, în timp ce acţiunile Sanofi au crescut cu 1% la Paris.

Teva, cu sediul în Israel, cel mai mare producător de medicamente generice din lume, a încercat să-şi revină din pierderea exclusivităţii faţă de medicamentul său pentru scleroza multiplă Copaxone şi să reducă datoria de 35 de miliarde de dolari, în timp ce a luptat cu o serie de procese care susţin că a contribuit la alimentarea epidemiei de opioide din SUA.

Dar Teva a început să dea semne de recuperare şi pariază că un trio dintre medicamentele de marcă ale grupului, Austedo, produsul pentru migrenă Ajovy şi medicamentul pentru schizofrenie Uzedy, vor ajuta compania să îşi revină.

Teva are, de asemenea, o serie de biosimilare în curs de dezvoltare.

”Vrem să aducem Teva din nou la creştere. Pentru a continua această creştere, trebuie să ne promovăm produsele pe piaţă”, a spus Francis, menţionând că şi-a îmbunătăţit perspectivele de venituri pentru 2023, în august.

CREŞTERE PE TERMEN LUNG

Francis a estimat că piaţa IBD valorează aproape 30 de miliarde de dolari şi a spus că mulţi pacienţi nu răspund la tratamentele curente.

Având în vedere că TL1A este un motor de creştere pe termen lung, Francis a spus că are nevoie de ”un partener de clasă mondială”, precum Sanofi, care să îl ajute să dezvolte şi să comercializeze medicamentul.

În conformitate cu termenii acordului, Teva va primi o plată în avans de 500 de milioane de dolari în numerar, odată cu încheierea tranzacţiei, care este aşteptată până la sfârşitul anului 2023, şi până la 1 miliard de dolari în etape de dezvoltare şi lansare.

Ambele companii vor împărţi în mod egal costurile de dezvoltare la nivel global şi profiturile şi pierderile nete pe pieţele majore, alte pieţe fiind supuse unui acord de redevenţe.

Sanofi va conduce dezvoltarea studiilor clinice de faza 3, a spus Teva.

Teva, care va raporta rezultatele trimestrului trei pe 8 noiembrie, va conduce comercializarea produsului în Europa, Israel şi alte ţări specificate, iar Sanofi va conduce comercializarea în America de Nord, Japonia, alte părţi ale Asiei şi restul lumii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.