Tesla va rechema 125.227 de vehicule din Statele Unite din cauza unei defecţiuni a sistemului său de avertizare a centurilor de siguranţă care poate creşte riscul de rănire în caz de coliziune, a anunţat vineri Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi din SUA, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea de reglementare a spus că vehiculele nu au respectat cerinţele federale de siguranţă, deoarece lampa de avertizare pentru centura de siguranţă şi semnalul sonor pot să nu se activeze atunci când şoferul nu are centura.

Rechemarea afectează anumite vehicule Model S 2012-2024, Model X 2015-2024, Model 3 2017-2023  şi Model Y 2020-2023.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Tesla va lansa o actualizare de software over-the-air pentru a remedia problema, iar implementarea va începe în iunie.

Remediul va elimina dependenţa de senzorul de ocupare a scaunului şoferului din software şi se va baza doar pe catarama centurii de siguranţă a şoferului şi starea de funcţionare a vehiculului pentru a activa semnalele de memento a centurii de siguranţă, a spus NHTSA.

Tesla a rechemat 200.000 de vehicule Model S, X şi Y în SUA în ianuarie, din cauza unei defecţiuni software care ar putea împiedica vizibilitatea şoferilor în timpul marşarierului.

De asemenea, a rechemat 3.878 de Cybertrucks în aprilie, pentru a repara o pedală de acceleraţie care s-ar putea desprinde şi s-ar putea bloca în ornamentele interioare.

Autorităţile americane de reglementare a siguranţei auto au deschis, de asemenea, luna trecută, o investigaţie pentru a stabili dacă rechemarea de către Tesla a peste 2 milioane de vehicule, anunţată în decembrie pentru a instala noi dispozitive de protecţie pentru pilotul automat, a fost adecvată, în urma unei serii de accidente.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.