Tesla şi-a majorat planul de cheltuieli de capital cu 1 miliard de dolari, potrivit unui document depus luni de producătorul de automobile electrice la autorităţile de reglementare, în care a dezvăluit, de asemenea, o a doua citaţie legată de tweeturile private ale directorului general Elon Musk din 2018, transmite Reuters.
Compania se aşteaptă acum să cheltuie între 6 şi 8 miliarde de dolari în acest an şi în fiecare din următorii doi ani, în creştere faţă de planul său anterior de cheltuieli de 5 miliarde de dolari - 7 miliarde de dolari, deoarece urmăreşte să intensifice producţia la noile sale unităţi din Texas şi Berlin.
Musk a declarat luna trecută că fabricile ”pierd miliarde de dolari” în timp ce încearcă să crească producţia, din cauza lipsei de baterii şi a problemelor din porturile din China.
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
Între timp, cea mai recentă citaţie a Comisiei pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) din SUA, din 13 iunie, a cerut informaţii despre respectarea de către Musk a unui acord încheiat cu autoritatea de reglementare în 2018.
Musk a soluţionat un proces din partea SEC pentru tweeturile sale private, acceptând să-i lase pe avocaţii companiei să aprobe în prealabil tweeturile cu informaţii materiale despre companie.
Compania a spus că va coopera cu autorităţile guvernamentale. SEC a refuzat să comenteze.
Autoritatea de reglementare a citat prima dată Tesla în noiembrie anul trecut, în legătură cu acordul respectiv.
Cea mai bogată persoană din lume, care se autointitulează ”absolutist al libertăţii de exprimare”, a declarat în martie că tweetul său referitor la ” finanţarea asigurată” este veridic, comparându-se cu rapperul Eminem în încercarea de a renunţa la acordul său din 2018 cu SEC.
În iunie, el a contestat şi refuzul judecătorului de a înceta acordul.
Cea mai recentă citaţie vine în timp ce Musk se pregăteşte pentru o confruntare legală cu Twitter, în octombrie, pentru că a renunţat la oferta sa de 44 de miliarde de dolari de a cumpăra compania de social media.
În iunie, autoritatea de reglementare l-a chestionat pe Musk în legătură cu un tweet în care şi-a exprimat îndoieli cu privire la achiziţionarea Twitter din cauza preocupărilor legate de numărul de utilizatori falşi şi de conturi de spam.
Separat, documentul Tesla a spus că a convertit aproximativ 75% din deţinerile sale de bitcoin în monedă fiat, câştigând 64 de milioane de dolari în acest proces, înregistrând în acelaşi timp o taxă de depreciere de 170 de milioane de dolari în primele şase luni ale anului 2022.
La 30 iunie, valoarea de piaţă a activelor sale digitale era în valoare de 222 de milioane de dolari, potrivit documentului.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.