Tesla şi-a majorat planul de cheltuieli de capital cu 1 miliard de dolari, potrivit unui document depus luni de producătorul de automobile electrice la autorităţile de reglementare, în care a dezvăluit, de asemenea, o a doua citaţie legată de tweeturile private ale directorului general Elon Musk din 2018, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania se aşteaptă acum să cheltuie între 6 şi 8 miliarde de dolari în acest an şi în fiecare din următorii doi ani, în creştere faţă de planul său anterior de cheltuieli de 5 miliarde de dolari - 7 miliarde de dolari, deoarece urmăreşte să intensifice producţia la noile sale unităţi din Texas şi Berlin.

Musk a declarat luna trecută că fabricile ”pierd miliarde de dolari” în timp ce încearcă să crească producţia, din cauza lipsei de baterii şi a problemelor din porturile din China.

Între timp, cea mai recentă citaţie a Comisiei pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) din SUA, din 13 iunie, a cerut informaţii despre respectarea de către Musk a unui acord încheiat cu autoritatea de reglementare în 2018.

Musk a soluţionat un proces din partea SEC pentru tweeturile sale private, acceptând să-i lase pe avocaţii companiei să aprobe în prealabil tweeturile cu informaţii materiale despre companie.

Compania a spus că va coopera cu autorităţile guvernamentale. SEC a refuzat să comenteze.

Autoritatea de reglementare a citat prima dată Tesla în noiembrie anul trecut, în legătură cu acordul respectiv.

Cea mai bogată persoană din lume, care se autointitulează ”absolutist al libertăţii de exprimare”, a declarat în martie că tweetul său referitor la  ” finanţarea asigurată” este veridic, comparându-se cu rapperul Eminem în încercarea de a renunţa la acordul său din 2018 cu SEC.

În iunie, el a contestat şi refuzul judecătorului de a înceta acordul.

Cea mai recentă citaţie vine în timp ce Musk se pregăteşte pentru o confruntare legală cu Twitter, în octombrie, pentru că a renunţat la oferta sa de 44 de miliarde de dolari de a cumpăra compania de social media.

În iunie, autoritatea de reglementare l-a chestionat pe Musk în legătură cu un tweet în care şi-a exprimat îndoieli cu privire la achiziţionarea Twitter din cauza preocupărilor legate de numărul de utilizatori falşi şi de conturi de spam.

Separat, documentul Tesla a spus că a convertit aproximativ 75% din deţinerile sale de bitcoin în monedă fiat, câştigând 64 de milioane de dolari în acest proces, înregistrând în acelaşi timp o taxă de depreciere de 170 de milioane de dolari în primele şase luni ale anului 2022.

La 30 iunie, valoarea de piaţă a activelor sale digitale era în valoare de 222 de milioane de dolari, potrivit documentului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.