Tesla recheamă peste 817.000 de vehicule din Statele Unite, deoarece este posibil ca o alertă sonoră să nu se activeze atunci când un vehicul porneşte şi şoferul nu şi-a pus centura de siguranţă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului (NHTSA) a declarat joi că vehiculele Model S şi Model X, 2017-2022 Model 3 şi 2020-2022 Model Y, din 2021-2022,  nu respectă standardul federal de siguranţă pentru autovehicule privind ”protejarea faţă de accidente”, deoarece semnalul sonor nu se activează.

Tesla va efectua o actualizare de software wireless pentru a rezolva problema. Tesla a declarat pentru NHTSA că până pe 31 ianuarie nu a avut cunoştinţă de niciun accident sau răni legate de această problemă.

Tesla a afirmat într-un document depus la NHTSA, că Institutul de Testare şi Cercetare Auto din Coreea de Sud (KATRI) a adus această în atenţia Tesla această deficienţă.

Potrivit companiei americane, o eroare de software poate împiedica activarea semnalului sonor la pornirea vehiculului, în anumite circumstanţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.