Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă, joi, că, pentru lucrările de întregire a reţelei Magistralei III VEST, este necesară oprirea furnizării agentului termic pentru apă caldă şi încălzire către punctele termice din zona străzilor Roşia Montana, Cetatea de Baltă, Cernişoara, Lavandei şi Ghirlandei, care alimentează aproximativ 85 de blocuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se vor realiza lucrările de integrare a conductelor nou înlocuite cu diametrul de 800mm şi se vor monta vane, care să asigure continuarea lucrării de pe strada Dezrobirii spre strada Orşova. Decizia privind continuarea lucrărilor după începerea sezonului de încălzire, care a implicat funcţionarea deficitară în toată această perioadă a fost luată având în vedere faptul că în ultimii ani funcţionarea a fost deficitară în această zonă”, a transmis, joi, compania, într-un comunicat de presă.

Şantierul fost început imediat după încheierea sezonului de încălzire anterior, fiind realizate până în prezent trei etape.

”Echipele companiei au lucrat continuu, inclusiv în zilele de sâmbătă şi de sărbătorile legale însă, pe lângă schimbarea tronsoanelor de magistrală, au fost necesare şi lucrări de înlocuire a plăcilor superioare de beton, din cauza stării avansate de degradare şi mai ales din cauza pericolului pe care îl reprezentau pentru echipele de intervenţie. Acest lucru a avut drept consecinţă extinderea lungimii săpăturilor mai mult decât a fost iniţial prevăzut pentru acest tip de intervenţie”, a mai transmis Termoenergetica.

Potrivit companiei, toate intervenţiile au fost executate în condiţii deosebit de grele.

”Din cauza circulaţiei intense în zonă şi a traseului de amplasare a conductelor, nu a fost posibilă realizarea unui provizorat, alimentarea consumatorilor cu agent termic fiind făcută pe o rută alternativă. Printre alte elemente care au determinat caracterul dificil al acestor lucrări, vă reamintim faptul că zona este traversată de mai multe reţele de utilităţi, ceea ce a implicat de foarte multe ori, săpături executate manual, pentru că situaţia nu a permis folosirea utilajelor. Pe alte porţiuni, din cauza adâncimii mari a săpăturilor, pentru evacuarea resturilor de excavaţii au fost folosite mini excavatoare, care au fost coborâte în galerie”, a mai precizat Termoenergetica.

Potritiv companiei, lucrările au fost, totuşi, realizate într-o perioadă de 8 luni, deşi termenul iniţial de finalizare a şantierului era de un an.

”Până în prezent au fost înlocuiţi aproximativ 1350 de metri de ţeavă, cu diametrul de 800mm, veche de aproape 45 de ani. Reţeaua termică primară din această zonă a fost dată în funcţiune în anul 1979.

După întregirea reţelei de termoficare şi reluarea furnizării agentului termic, şantierul va continua cu efectuarea lucrărilor de punere în siguranţă a galeriei şi aducerea carosabilului la starea iniţială. Finalizarea tuturor acestor ultime etape depinde de starea de degradare a plăcilor de acoperire a galeriei”, mai arată compania.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.