Guvernul a aprobat, vineri, printr-o hotărâre, prelungirea termenului pentru depunerea documentelor justificative pentru acordarea ajutorului de minimis crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii, valoarea sprijinului financiar fiind de 1 leu pe kilogram pentru lâna comercializată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, hotărârea modifică HG 500/2017 referitoare la schema ajutor de minimis pentru aprobarea programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii. 

"În această Hotărâre 500 se spunea că pentru obţinerea acestui ajutor de minimis, crescătorii trebuie să facă dovada comercializării cantităţii de lână. Modificarea de astăzi prelungeşte termenul şi se reglementează definirea perioadei de cerere, respectiv de la 1 iulie 2017 la 1 septembrie 2018. Iniţial, era de la 1 iulie anul acesta până la 1 iulie anul viitor şi s-a prelungit până la 1 septembrie 2018. În consecinţă, se prelungeşte şi termenul pentru depunerea documentelor justificative care să ateste comercializarea producţiei de lână obţinută, dar şi termenul până la care direcţiile pentru agricultură judeţene şi a municipiului Bucureşti întocmesc situaţia centralizatoare cu sumele necesare pentru acordarea sprijinului financiar, acest termen fiind 1 octombrie 2018", a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

El a reamintit că valoarea sprijinului financiar acordat este de 1 leu pe kilogram pentru lâna comercializată, susţinând că acest ajutor va stimula înfiinţarea centrelor de colectare a lânii şi va duce la crearea de noi locuri de muncă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.