Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast a anunţat că evaluează opţiuni strategice cu privire la divizia steel, din care fac parte business-urile de panouri termoizolante şi acoperişuri metalice, arată un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Consiliul de Administraţie al TeraPlast, consecvent cu angajamentul său de a creşte valoarea Grupului TeraPlast, intenţionează să demareze un proces de explorare şi evaluare a potenţialelor opţiuni strategice în legătură cu liniile de business panouri termoizolante şi ţigle metalice gestionate în prezent prin filialele TeraSteel România, TeraSteel Serbia şi Depaco (Divizia Steel), în scopul diversificării bazei de capital a GrupuluiTeraPlast", se arată în comunicat.

În funcţie de interesul manifestat, în cadrul dialogului cu eventualii investitori interesaţi, urmează să fie definite toate elementele care ţin de structura unei potenţiale tranzacţii, urmând ca TeraPlast să obţină aprobările corporative corespunzătoare şi să realizeze raportările impuse de lege, spun reprezentanţii companiei.

"Prin urmare, raportări ulterioare vor fi realizate dacă şi când este necesar. Nu există nicio asigurare că acest proces de explorare şi evaluare a opţiunilor strategice existente se va finaliza cu realizarea unei tranzacţii", adaugă ei.

Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător de materiale de construcţii, cu capital românesc. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România şi Serbia, Wetterbest (Depaco), TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, business-ul de reciclare al Grupului se desfăşoară în compania independentă TeraPlast Recycling. Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din grup, TeraPlast SA, este listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TRP.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.