Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România şi unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor, a primit din partea Consiliului Concurenţei acordul pentru achiziţia a 50% din producătorul de ţiglă Depaco.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ca urmare a deciziei Consiliului Concurenţei, Teraplast va achiziţiona pachetul de 50% din părţile sociale ale Depaco (care la rândul său deţine 51% din părţile sociale ale societăţii Cortina WTB), iar asociatul fondator, Dragoş Irimescu va rămâne un asociat important al companiei”, arată un comunicat transmis marţi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Operaţiunile Depaco vor fi conduse de Valeriu Irimescu din poziţia de director general.

„Depaco este o companie solidă şi suntem convinşi că va aduce plus valoare business-ului Teraplast Group. Vom începe să exploatăm sinergiile de aprovizionare şi cele comerciale, astfel încât să realizăm ceea ce ne-am propus pentru Depaco şi implicit pentru Grupul Teraplast”, a declarat preşedintele consiliului de administraţie al Teraplast, Dorel Goia.

Compania Depaco a fost înfiinţată în anul 1999 şi este al doilea producător de ţiglă metalică de pe piaţa din România.

În prezent, procesul de producţie din fabrica Depaco de la Băicoi se desfăşoară pe mai mult de 40 linii automate. În anul 2016 firma a avut o cifră de afaceri de 130 milioane lei şi un profit net de 11 milioane lei.

Grupul Teraplast a obţinut anul trecut un profit net de 40,3 milioane lei, la afaceri de 398,9 milioane lei, arată rezultatele financiare preliminare.

Grupul include compania Teraplast, subsidiara TeraSteel (nouă denumire a Plastsistem, din ianuarie 2017), subsidiara TeraGlass, subsidiara Teraplast Logistic şi Politub (entitate controlată în comun sub formă de asociere în participaţie).

Din anul 2008, compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu simbolul TRP, având în prezent o capitalizare de 328,5 milioane lei.

Cel mai mare acţionar al Teraplast este omul de afaceri Dorel Goia, cu 46,77% din acţiuni, în timp ce fondul KJK Fund II are o participaţie de 10,03%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.