Ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, susţine că presiunea birocratică asupra contribuabilului trebuie să scadă, susţinând că România are un regim fiscal foarte atractiv, dar că principala problemă este partea birocratică,care îi sperie atât pe contribuabi, cât şi pe investitori. Referindu-se la formularul 600, Teodorovici a spus că există două, trei scenarii în lucru, dar că cetăţenii trebuie să înţeleagă că statul trebuie să fie finanţat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Teodorovici a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Partidului Social Democrat Tulcea, că Ministerul de Finanţe nu va adăuga noi formulare sau obligaţii faţă de fisc pentru contribuabil.  

“La Ministerul de Finanţe ce se va face începând de ieri nu va avea ca scop să adauge pentru  contribuabil nimic, că vorbim de formulare, că vorbim de obligaţii faţă de fisc. Povara trebuie să scadă, ca şi presiune birocratică asupra contribuabilului, fie el persoană fizică, fie el persoană juridică”, a afirmat Teodorovici.

El a mai spus că România are un regim fiscal atractiv, principala problemă fiind partea birocratică.

“Din punct de vedere fiscal, dacă o să comparaţi cum stau alte state în jurul nostru, veţi vedea că România are un regim fiscal foarte atractiv. Problema principală, în schimb, o reprezintă birocraţia, partea birocratică, ceea ce efectiv sperie şi contribuabilul şi mai ales investitorii care ar dori să aleagă România în locul altei destinaţii. Cred că asta este principala zonă de atac în acest an”, a explicat Eugen Teodorovici.  

El s-a referit în cadrul conferinţei de presă şi la formularul 600, amintind că în şedinţa de Guvern de miercuri a fost amânat termenul pentru depunerea acestui formular până pe data de 15 aprilie. Ministrul spune că oamenii nu mai trebuie să meargă să depună acest formular.

“Dar atâta timp cât noi spunem că vom găsi o soluţie faţă de ceea ce se întâmplă astăzi, adică va fi o formă mult simplificată a acestui formular, atunci oamenii nu au de ce să meargă la fisc să depună mai departe aceste formulare. Mai mult, pentru că se ridică întrebarea ce fac cei care au depus deja, cu siguranţă o să găsim o soluţie ca lucrurile să nu se repete. Nu trebuie să fie nevoiţi să o ia de la capăt, să depună din nou acele formulare pentru că este, să spunem, răspunderea Fiscului, sau era de la început, să facă lucrurile să fie cât mai simple”, a menţionat Teodorovici. 

El a mai spus că se caută soluţii pentru simplificarea formularului 600, fie comasarea acestuia cu formularul 200, precizând că sunt două, trei scenarii în lucru, urmând să fie aleasă cea mai bună formă.

Teodorovici a mai spus că cetăţenii trebuie să înţeleagă că statul trebuie să fie finanţat.

“Trebuie să înţeleagă toţi cetăţenii că tu, stat, trebuie să te finanţezi. Ai de făcut multe dintre obiectivele pe care cu toţii le dorim. Ne raportăm tot timpul la ţări din vestul Europei când e vorba de calitatea serviciilor, dar când e vorba de plata către stat a anumitor servicii ne raportăm la alte state, care sunt foarte jos. Nu poţi să ai şi una şi alta. Trebuie să găsim calea de mijloc ca să fim cu toţii mulţumiţi”, a explicat ministrul Finanţelor.

Eugen Teodorovici a vrut ca prima conferinţă de presă în calitate de ministrul al Finanţelor să fie ţinută la Tulcea, având în vedere că este parlamentar care reprezintă acest judeţ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.