Mirela Călugăreanu, director general al Direcţiei Bucureşti a ANAF, fost preşedinte al Fiscului, a fost numită şefa ANAF, în locul Mihaelei Triculescu, a anunţat, luni, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, care a subliniat că administrarea fiscală trebuie să cunoască ”o îmbunătăţire radicală”, iar, din cadrul Fiscului, trebuie eliminate incompetenţa şi corupţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform deciziilor publicate luni în Monitorul Oficial, Mihaela Triculescu a fost eliberată din funcţia de şef al ANAF, fiiind înlocuită de Mirela Călugăreanu, care revine astfel la conducerea instituţiei.

”Partea de administrare fiscală trebuie să cunoască o schimbare radicală, o îmbunătăţire radicală şi necesară pentru toţi contribuabilii, atât persoane fizice şi juridice”, a spus Teodorovici.

Ministrul a subliniat că îşi doreşte ca transparenţa să primeze în cadrul ANAF şi să fie eliminate ”incompetenţa şi corupţia”.

În luna mai, Teodorovici a declarat că ANAF trebuie să-şi eficientizeze activitatea şi să aducă la buget venituri mai ridicate decât cele prevăzute în buget.

Mirela Călugăreanu a condus Fiscul din vara anului 2017 până în martie 2018, în mandatul Guvernului Tudose. 

Mihaela Triculescu a fost numită de Teodorovici la conducerea ANAF la începutul acestui an, cu susţinerea consilierului guvernamental Darius Vâlcov.

Vâlcov a fost eliberat la cerere din funcţia de consilier de stat la Cancelaria premierului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.