Teodor Chirica, fost director general al Nuclearelectrica, a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), compania care operează centrala nucleară din Cernavodă, înlocuindu-l astfel în funcţie pe Iulian Robert Tudorache.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Societatea naţională Nuclearelectrica (SNN) informează acţionarii şi investitorii că în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie SNN din data de 23 iulie 2020, Consiliul de Administraţie a luat act de renunţarea la funcţia de preşedinte CA a lui Iulian Robert Tudorache şi a decis numirea lui Teodor Minodor Chirica în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SNN, în conformitate cu prevederile art. 1401 din Legea 31/1990 a societăţilor. Decizia Consiliului de Administratie survine în contextul renunţării la mandatul de membru în Consiliul de Administraţie al SNN a lui Iulian Robert Tudorache, începând cu data de 24 august 2020, potrivit raportului curent transmis de SNN în data de 10 iulie 2020. Teodor Minodor Chirica urmează să ocupe funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie pe perioada aferentă mandatului”, arată un anunţ al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Întreaga activitate a lui Teodor Chirica este legată de industria nucleară.

În ianuarie 2018, Teodor Chirica a fost numit preşedinte al Consiliului Executiv al Forumului Atomic European (Foratom), din Bruxelles.

Chirica este totodată consilier al directorului general al Nuclearelectrica din octombrie 2017. De asemenea, Teodor Chirica a fost director general al Nuclearelectrica între martie 2005 – ianuarie 2009.

Între iunie 2009 – august 2013, a fost director general al AMEC România, una dintre cele mai mari companii de inginerie, management de proiect şi consultanţă din lume.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Compania de stat Nuclearelectrica, care administrează centrala nucleară din Cernavodă, a realizat în primul trimestru din acest an un profit net de 215,05 milioane lei, în scădere cu 1,9%, în timp ce veniturile din exploatare au scăzut cu 6,1%, la 636,79 milioane lei, faţă de primul trimestru din 2019.

De asemenea, producţia de energie a companiei s-a ridicat la 2.847 GWh, în creştere cu 3,9% faţă de primele trei luni din 2019.

Nuclearelectrica are o capitalizare de 5,12 miliarde lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.