Teodor Chirica, preşedinte onorific al Forumul Atomic Român (ROMATOM), a fost ales preşedinte al Forumului Atomic European (FORATOM), a decis marţi Adunarea Generală a FORATOM.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anterior, acesta  a deţinut funcţia de vice-preşedinte FORATOM începând cu data de 20 iunie 2016.

Teodor Chirica este expert în domeniul nuclear, cu o bogată experienţă în management de proiect, ocupând de-a lungul timpului poziţii executive în cadrul companiilor româneşti şi străine responsabile pentru implementarea de proiecte nucleare.

El este membru al Comitetului Executiv al FORATOM începând din anul 2006, poziţie din care a contribuit la promovarea tehnologiilor nucleare pe plan european, elaborarea strategiilor şi politicilor energetice europene, implicându-se ulterior în procesul de consultanţă pentru realizarea strategiei energetice a României 2016-2030 cu perspectiva anului 2050, din perspectiva unui expert în industria nucleară.

Din luna octombrie a acestui an, Chirica ocupă poziţia de expert pe probleme de energetică nucleară/consilier al directorului general în cadrul Nuclearelectrica (SNN), companie pe care a şi condus-o între anii 2005 şi 2009.

„Alegerea lui Teodor Chirica în funcţia de preşedinte al Forumului Atomic European este o recunoaştere a experilor români în industria nucleară, a profesionalismului şi a dedicaţiei care sunt recompensate pe măsura contribuţiei aduse. Romania este pe harta nucleara a Europei atât prin prisma proiectelor nucleare strategice absolut necesare ţării noastre, dar şi prin prisma specialiştilor români, un rezultat al unui îndelungat proces de pregătire, perfecţionare şi implicare zi de zi”, spune Cosmin Ghiţă, director general SNN.              

FORATOM reprezintă organizaţia europeană a industriei nucleare, al cărui scop este susţinerea programelor nucleare naţionale, reprezentarea intereselor industriei nucleare în dialogul cu instituţiile legislative europene. Organizaţia reprezintă peste 800 de companii din Europa care activează în domeniul nuclear şi domenii conexe, printre  care şi companiile membre ROMATOM.

ROMATOM s-a înfiinţat în 2001 şi numără peste 30 de membri. Asociaţia are drept scop promovarea utilizării în scopuri paşnice a energiei nucleare în România şi susţinerea programului nuclear naţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.