Grupul de companii Telekom România, care reuneşte fostele companii Romtelecom şi Cosmote, a anunţat marţi numirea fostului ministru al Comunicaţiilor, Karoly Borbely, în poziţia de director public affairs.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între decembrie 2007 – decembrie 2008, Borbely a fost ministrul Comunicaţiilor în Guvernul condus atunci de Călin Popescu Tăriceanu. 

În perioada martie 2010 – mai 2012, în calitate de secretar de stat la Ministerul Economiei şi Mediului de Afaceri, a coordonat reţeaua de ataşaţi comerciali ai României din peste 80 de ţări.

În calitate de secretar de stat în Departamentul pentru Energie, funcţie pe care a deţinut-o în perioada martie – decembrie 2014, el a făcut parte din echipa de listare a companiei Electrica la bursele din Bucureşti şi Londra.

Ca director pentru strategie şi corporate affairs în cadrul Hidrolectrica, funcţie pe care deţinut-o în intervalul ianuarie 2015 – iunie 2017, a condus unul dintre proiectele strategice ale companiei, acela de listare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Borbely este licenţiat în management al Facultăţii de Economie din cadrul Universităţii Babes Bolyai din Cluj Napoca şi a urmat un curs de specializare „Building Businesses in Emerging Markets” la Harvard Business School.

Principalii competitori ai Telekom pe piaţa din România sunt Orange, Vodafone şi Digi Mobil.

Grupul Telekom Romania a înregistrat venituri de 229,8 milioane euro în primele trei luni ale acestui an, cu 1,71% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.