TBI Bank a anunţat că intră acum pe piaţa elenă după ce a obţinut aprobare din partea Băncii Greciei. Astfel, Grecia devine a treia piaţă principală de operaţiuni a băncii, după România şi Bulgaria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"TBI Bank, bancă din Europa de Est, intră acum pe piaţa elenă după ce a obţinut aprobare din partea Băncii Greciei. Astfel, Grecia devine a treia piaţă principală de operaţiuni a băncii, după România şi Bulgaria. De-a lungul ultimilor 20 de ani, banca a dezvoltat un know-how unic în domeniul creditării „phygital” incluzive, precum şi al finanţării în magazine şi online la punctele de vânzare, atât în beneficiul partenerilor comerciali, cât şi al clienţilor finali", anunţă banca.

În prezent, TBI Bank oferă produse financiare clienţilor de retail şi IMM-urilor din România şi Bulgaria, pe lângă activităţile transfrontaliere, fără prezenţă fizică, pe alte 5 pieţe din Uniunea Europeană, anume Germania, Polonia, Lituania, Danemarca şi Suedia.

TBI are o reţea extinsă de aproape 13.000 de comercianţi parteneri online şi offline şi un portofoliu de 2 milioane de clienţi.

"De la începutul anului 2022, comercianţii şi clienţii din Grecia vor beneficia de soluţiile inovatoare şi complet digitale ale TBI. Ca primi paşi, banca va oferi întreaga gamă de produse „cumpără acum, plăteşte mai târziu” (BNPL) online, în magazine şi omnicanal, într-o abordare transparentă. Ulterior, tot în 2022, vor fi lansate pe piaţă şi alte tipuri de servicii pentru clienţi, cum ar fi creditele de uz general şi cardul inovator NEON", spun reprezentanţii băncii.

Fiind lider de piaţă în România şi Bulgaria în ceea ce priveşte sistemul de finanţare „cumpără acum, plăteşte mai târziu” (BNPL), TBI va transfera pe piaţa elenă, în 2022, know-how-ul său.

"Această nouă soluţie ajută comercianţii din toate industriile să vândă mai mult şi clienţii să achiziţioneze pe loc produsul sau serviciul dorit, atât online, cât şi în magazine, şi să eşaloneze costul achiziţiilor în timp. Prin împărţirea plăţilor în patru sau mai multe rate, soluţia BNPL de la TBI este un nou instrument convenabil de plată, care lipseşte în prezent de pe piaţa elenă", adaugă ei.

Aceste produse vor putea fi accesate online de către clienţii din Grecia, prin intermediul aplicaţiei mobile şi al site-ului TBI, precum şi prin intermediul unui Call Center.

“Intrarea pe piaţa din Grecia este o expansiune firească pentru noi, având în vedere că avem deja succes cu portofoliul nostru de produse digitale în România şi Bulgaria, oferind clienţilor finali soluţii de finanţare convenabile, iar comercianţilor oportunitatea de a-şi creşte vânzările. Suntem pionierii BNPL pe pieţele noastre principale unde operăm, iar prin extinderea în Grecia, obiectivul nostru este să devenim liderul BNPL în Europa de Sud-Est şi să transferăm mentalitatea noastră de tip fintech pe piaţă", spune Petr Baron, CEO al TBI.

Echipa TBI din Grecia va fi condusă de Costas Tovil, expert cu aproape 20 de ani de experienţă în domeniile fintech şi bancar din Grecia, România şi Bulgaria.

„Vrem să devenim furnizorul alternativ de plăţi preferat al consumatorilor din Grecia, oferindu-le posibilitatea să-şi gestioneze finanţele într-o manieră transparentă şi facilă. Discuţiile noastre preliminare cu retailerii şi consumatorii privind soluţia BNPL şi propunerea noastră în ansamblu sunt pozitive. Avem în plan să oferim serviciile noastre clienţilor încă din primul trimestru al anului 2022", spune Costas Tovil, SVP Grecia.

TBI Bank este un creditor incluziv care se adresează consumatorilor, comercianţilor şi IMM-urilor, oferind finanţare şi servicii suplimentare integrate prin intermediul unei reţele largi de canale şi platforme "phygitale". În prezent, operează în Bulgaria, România, Germania, Danemarca, Suedia, Polonia, Lituania şi Grecia. TBI Bank face parte din 4finance, unul dintre cele mai mari grupuri europene de soluţii digitale de creditare adresate consumatorilor. Prin diverse canale digitale, o reţea proprie de 300 de sucursale şi parteneriate cu aproape 13.000 de comercianţi şi retaileri mici şi mari, TBI are un portofoliu de 2 milioane de clienţi în 2021 şi a acordat aproape 500.000 de credite.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.