Compania românească Symmetrica, producător de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, a achiziţionat fabrica Somaco Holding din Doaga – Mărăşeşti şi anunţă investiţii în valoare de peste 10 milioane euro anul viitor ce vor fi direcţionate în modernizarea şi retehnologizarea unităţii achiziţionate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton cu opt unităţi de producţie proprii, a achiziţionat fabrica Somaco Holding din Doaga – Mărăşeşti. Aceasta este poziţionată în vecinătatea unităţii de producţie pe care Symmetrica deja o deţine. Odată cu acest pas, compania se va extinde cu mai multe linii de producţie pe o suprafaţă totală de cca. 300.000 mp”, anunţă compania.

Achiziţia fabricii Somaco Holding va sprijini obiectivele de dezvoltare pe termen mediu şi lung ale Symmetrica şi va oferi o capacitate suplimentară de producţie, transformând hub-ul din Doaga în cea mai mare fabrică a companiei.

“La începutul anului menţionam că strategia noastră de extindere vizează inclusiv sud-estul ţării, una din zonele cu potenţial ridicat care raportează creşteri importante de la an la an în ceea ce priveşte volumele de prefabricate din beton vândute. Achiziţia fabricii Somaco Holding din Doaga vine ca un pas firesc în conturarea acestei strategii şi marchează o etapă importantă pentru Symmetrica în vederea consolidării poziţiei”, a declarat Sebastian Bobu, director executiv al Symmetrica.

Potrivit afirmaţiilor sale, pe parcursul anului următor, investiţii în valoare de peste 10 milioane euro vor fi direcţionate în modernizarea şi retehnologizarea unităţii achiziţionate şi transformarea locaţiei din Doaga într-un hub tehnologic extins pe mai multe linii de producţie.

Compania îşi va extinde prin această achiziţie şi aria de activitate, prin producţia de stâlpi pentru linii electrice aeriene (LEA), completându-şi astfel portofoliul de soluţii pentru proiectele de infrastructură electrică.

Noua unitate de producţie achiziţionată de Symmetrica este amplasată pe un teren de 250.000 mp şi dispune de 3 hale de producţie şi anexe cu o suprafaţă de 15.000 mp. Odată cu preluarea acesteia, Symmetrica va păstra 30 dintre angajaţii companiei Somaco. Aceştia se vor alătura echipei de 60 persoane deja aflată în fabrica Symmetrica din vecinătate.

Unitatea companiei din Doaga a fost inaugurată în 2018 şi are în funcţiune trei linii de producţie axate pe trei tipuri de produse: pavaje, sisteme canalizare şi elemente de zidărie din beton.

Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, într-o gamă variată de forme şi culori.

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011), Prejmer – Braşov (2012), Cociu – Bistriţa-Năsăud (2012), Mărăşeşti / Doaga – Vrancea (2018) şi Zimandu Nou – Arad (2021).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele şi borduri se numără Arena Naţională, magazine Kaufland, Carrefour, Lidl, Penny Market, autostrada Târgu Mureş-Oradea, stadionul Steaua, cartiere rezidenţiale, ş.a. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitarea de străzi, trotuare şi parcuri ecologice în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Braşov, Târgu Mureş, etc.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.