Swiss, divizie a Deutsche Lufthansa, ar putea anunţa noi concedieri în trimestrul al doilea, din cauza impactului pandemiei de Covid-19 asupra traficului aerian, a declarat directorul general al companiei, Dieter Vranckx, publicaţiei elveţiene SonntagsBlick, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În octombrie anul trecut, Swiss a anunţat că va desfiinţa 1.000 de locuri de muncă, în următorii doi ani. Compania are circa 9.000 de angajaţi.

”Din cele 1.000 de locuri de muncă anunţate, am desfiinţat 500 până la sfârşitul anului 2020. Cât de multe locuri de muncă va fi necesar să desfiinţăm voi putea spune abia în trimestrul al doilea. Suntem în mijlocul analizei”, a spus Vranckx.

La fel ca majoritatea industriei călătoriilor, Swiss se aşteaptă la un trafic de afaceri mai scăzut în viitor, fiind probabil că firmele vor folosi mai mult videoconferinţele în locul deplasărilor personale, chiar şi după atenuarea crizei coronavirusului.

Compania a primit o garanţie de credit din partea statului elveţian în valoare de 1,5 miliarde de franci elveţieni, iar Vranckx a spus că în prezent aceasta este suficientă.

”Deocamdată este suficientă”, a afirmat directorul, adăugând că avioanele care zboară acum sunt profitabile şi că transportul de mărfuri a devenit mai important.

Vranckx anticipează că operaţiunile companiei în perioada verii ale vor fi la un nivel de 65% din cel anterior Covid-19.

Compania intenţionează ca începând din aprilie să încerce permisele digitale pentru vaccinare şi testare, inclusiv permisul de călătorie al IATA şi permisul verde al UE, pe ruta Zurich-Londra, dar că speră ca şi cei care nu sunt vaccinaţi să poată continua să călătorească cu avionul, având în vedere că mulţi oameni vor să se vaccineze împotriva Covid-19 dar nu au încă această oportunitate.

”Acesta este motivul pentru care persoanele nevaccinate trebuie să aibă dreptul să zboare şi acesta este motivul pentru care testarea este atât de importantă”, a explicat Vranckx.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.