Producătorul chinez de echipamente de telecomunicaţii Huawei Technologies va primi în această săptămână autorizaţia pentru construcţia unui centru de cercetare-dezvoltare în valoare de 400 de milioane de lire sterline (494,24 milioane dolari) în satul britanic Sawston, în apropiere de Cambridge, a relatat publicaţia Sunday Times, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul, care se va afla la 11 kilometri de Cambridge, va fi construit pentru cercetarea şi dezvoltarea de cipuri destinate broadband.

Consiliul districtului South Cambridgeshire a recomandat aprobarea întegrală a cererii depuse de compania chineză, potrivit publicaţiei.

Pe de altă parte, oficiali britanici din domeniul securităţii au recomandat, săptămâna trecută, operatorilor de telecomunicaţii să facă stocuri de echipamente Huawei, de teama unor noi sancţiuni americane împotriva companiei chineze, care i-ar putea perturba capacitatea de a continua livrările de produse critice, potrivit unei scrisori obţinute de Reuters.

Marea Britanie a anunţat în ianuarie că va permite Huawei o implicare limitată în construcţia reţelelor 5G, dar premierul Boris Johnson a fost supus între timp unor noi presiuni din partea Washingtonului şi a unor parlamentari din propriul său partid, care afirmă că echipamentele companiei chineze reprezintă  un risc de securitate. Huawei a negat în repetate rânduri acuzaţiile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.