Lipsiţi de Big Mac-uri de când McDonald's Corp şi-a închis restaurantele ruseşti în martie, ruşii vor fi trataţi de anul viitor cu o alternativă numită Big Hit, oferită de succesorul lanţului american de fast-food-uri, numit Vkusno & tocika, care înseamnă Gustos şi atât, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lanţul rusesc de fast-food-uri a declarat luni că Big Hit, completat cu un sos nou, va fi disponibil din februarie, împreună cu un produs similar cu Happy Meal al McDonald's, care va fi comercializat sub numele ”Kids' Combo”.  

McDonald's şi-a închis restaurantele ruseşti la scurt timp după ce Moscova a trimis zeci de mii de militari în Ucraina în februarie, vânzându-le în cele din urmă unui licenţiat local, Alexander Govor, care a dezvăluit noul brand în iunie.

CEO-ul Vkusno & tocika, Oleg Paroev, a declarat că compania a depăşit problemele lanţului de aprovizionare şi îşi creşte cota pe o piaţă dominată în mod tradiţional de lanţuri străine.

Există restricţii privind culorile şi produsele pe care Vkusno & tochka le poate folosi. Nu mai poate servi Big Mac-uri şi nici nu mai poate folosi sosul în stil McDonald's, a explicat Paroev.

”(The Big Hit) are propriul sos şi o compoziţie uşor diferită, un aspect diferit al ingredientelor, dar din punct de vedere al calităţii şi al gustului este foarte bun. Sperăm că consumatorii ruşi vor aprecia Big Hit-ul şi că va deveni la fel de mult un simbol al lui Vkusno & tocika, pe cât Big Mac-ul este un simbol al McDonald's”, a spus Paroev.

De la achiziţionarea restaurantelor McDonald's din Rusia, Govor a mai preluat afacerea rusească a companiei finlandeze de ambalaje Huhtamaki şi o firmă de logistică, care urmează să fie redenumită ”Logistică şi atât”.

Luni, el a spus că Vkusno & tochka ar putea încerca să găsească un partener care să producă jucării pentru copii pentru Kids' Combo, care include în prezent o carte gratuită, dar că apetitul său de fuziuni şi achiziţii a fost satisfăcut pentru moment.

Vkusno & tochka şi producătorul de carne Miratorg au declarat luni că au convenit să construiască o fabrică în 2023 pentru a furniza lanţului chipsuri şi felii de cartofi.

Unele restaurante Vkusno & tochka au fost nevoite să elimine cartofii prăjiţi din meniu anul acesta, când s-au confruntat cu o penurie de cartofi.

”Am fost pur şi simplu forţaţi să facem asta. Am căutat parteneri pentru că unii dintre furnizorii noştri, inclusiv de cartofi, şi-au dublat preţurile din februarie până astăzi”, a spus Govor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.