Statele Unite şi China reiau luni negocierile comerciale, urmând să discute reformele solicitate de partea americană referitoare la modul în care sunt tratate drepturile de proprietate intelectuală ale companiilor, pentru a încheia un acord care ar împiedica o nouă majorare a tarifelor aplicate importurilor de produse chinezeşti, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ultima rundă de discuţii s-a încheiat vineri, la Washington, fără un acord, iar negociatorul şef al SUA a spus că mai sunt multe de făcut.

Un oficial al Casei Albe a declarat vineri că pregătirile sunt în curs şi să discuţiile vor continua pentru a presa China să facă reforme structurale.

Discuţiile vor fi reluate luni la un nivel mai scăzut, coordonate de adjunctul Reprezentantului pentru Comerţ al SUA, Jeffrey Gerrish.

Negocieri la nivel înalt vor avea loc joi şi vineri, când vor fi conduse pentru partea americană de Reprezentantul pentru Comerţ Robert Lighthizer şi secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin.

Lighthizer, numit de preşedintele Donald Trump pentru a coordona armistiţiul de 90 de zile în războiul comercial cu Beijingul, a fost un susţinător puternic al eforturilor de a presa China să adopte reforme şi să renunţe la practicile comercial incorecte, cum ar fi furtul de proprietate intelectuală şi obligarea companiilor americane de a-şi pune la dispoziţie tehnologia companiilor chineze.

China a negat că se foloseşte de astfel de practici.

Cele două părţi încearcă să ajungă la un acord înainte de termenul limită de 1 martie, când în caz contrar vor fi majorate tarifele pentru bunuri chinezeşti în valoare de 200 de miliarde de dolari de la 10% la 25%.

Ministerul Comerţului din China a anunţat sâmbătă că cele două ţări vor avea ”noi discuţii aprofundate pe teme de interes comun”, dar nu a oferit detalii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.