Statele Unite au dat în judecată Lockheed Martin, Lockheed Martin Services şi Mission Support Alliance (MSA), precum şi pe un director al Lockheed pentru că ar fi făcut declaraţii false şi ar fi plătit mită pentru obţinerea unui contract în valoare de mai multe milioane de dolari pentru ecologizarea unui centru nuclear, a anunţat vineri Departamentul american de Justiţie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lockheed ar fi plătit peste un milion de dolari unor directori ai Mission Support Alliance (MSA), pentru obţinerea unui subcontract de 232 de milioane de dolari care implica gestionarea şi acordarea de sprijin tehnologic la centrul nuclear din Hanford, statul Washington, până la jumătatea anului 2016, la preţuri umflate.

Acuzaţii ar fi minţit în legătură cu mărimea profitului inclus în tarifele Lockheed.

Un purtător de cuvânt al Lockheed Martin a negat acuzaţiile, afirmând că aceasta ”respinge sugestia că Lockheed sau directorii săi au făcut vreao ilegalitate. Lockheed se va apăra cu energie în această problemă”.

La momentul respectiv, MSA era deţinută de Lockheed Martin Integrated Technology, Jacobs Engineering Group şi Centerra Group. Compania a atribuit subcontractul grupului de tehnologie al Lockheed, fără licitaţie, potrivit Departamentului de Justiţie.

Centrul nuclear din Hanfort, Washington, cu o suprafaţă de 586 de mile pătrate, a fost creat  în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial pentru producerea de plutoniu, fiind obiectul celei mai ample campanii de decontaminare din istoria Statelor Unite. Centrul este administrat dde Departamentul Energiei, Agenţia de Protecţia Mediului şi statul Washington.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.