Cutremurul şi incendiul continuă să fie principalele riscuri de care se tem românii atunci când vine vorba despre locuinţele lor (peste 50%), conform unui studiu sociologic realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), la solicitarea Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cutremurul şi incendiul continuă să fie principalele riscuri de care se tem românii atunci când vine vorba despre locuinţele lor (peste 50%)”, conform celui mai nou studiu sociologic realizat de IRES la solicitarea UNSAR.

Acest top al riscurilor este completat de furtuni şi vijelii (29% dintre români), explozii (22%), inundaţii naturale (21%), furturi (18%) şi alunecări de teren (13%).

Riscul de cutremur este conştientizat în special de românii cu vârste de peste 50 de ani, iar riscul de incendiu este conştientizat mai mult de către cei cu vârste între 18-35 de ani, din zona de Sud, Bucureşti şi Dobrogea.

„Faptul că românii sunt tot mai conştienţi de riscurile la care sunt expuşi şi vor să afle mai multe despre formele de protecţie financiară la care au acces ne determină să accelerăm demersurile noastre de informare - pentru ca fiecare dintre noi să fie #sigurACASĂ alături de cei dragi”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

Acesta arată că, pentru toate aceste riscuri care îi preocupă pe români atunci când se gândesc la locuinţele lor, există soluţii complete de asigurare, în funcţie de tipul locuinţei deţinute. Astfel, asigurarea facultativă a locuinţei reprezintă soluţia potrivită pentru diverse situaţii neplăcute, indiferent că vorbim despre incendii, furtuni, vijelii, explozii, inundaţii, furt, alunecări de teren etc.

Anul trecut, companiile de asigurări membre UNSAR au achitat proprietarilor de locuinţe despăgubiri de peste 43,3 milioane lei doar pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de incendii locuinţelor, în baza asigurărilor facultative.

„Incendiul este riscul care provoacă cele mai importante daune locuinţelor noastre, dar care, totodată, poate avea impact şi asupra vecinilor noştri. Din acest motiv, şi nu numai, o asigurare  care să răspundă specificului locuinţei va face mereu diferenţa în cazul ivirii unor situaţii nefericite”, a completat Alina Bărbulescu, specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR.

Înfiinţată în 1994, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de aproximativ 90% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe. Asigurările reprezintă un sector - cheie al economiei româneşti, contribuind la dezvoltarea acesteia. Asiguratorii din România Membri ai UNSAR plătesc despăgubiri de circa 1.8 miliarde euro pe an, ceea ce înseamnă 5 milioane euro în fiecare zi calendaristică.

Înfiinţat în 2009, Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie– IRES activează pe piaţa de cercetare din România şi funcţionează ca un think tank independent, o parte dintre studiile şi proiectele pe care le dezvoltăm fiind dedicate optimizării politicilor publice în diferite domenii ale societăţii româneşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.