Bucureştiul se află pe locul al cincilea în clasamentul mondial al oraşelor cu cel mai aglomerat trafic auto în timpul orelor de vârf, cu un nivel de congestie de 50% în 2016, în creştere cu 7 puncte procentuale faţă de 2015 şi cu 11 procente faţă de 2011, reiese dintr-un studiu realizat de producătorul olandez de sisteme de navigaţie prin GPS, TomTom.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clasamentul a fost realizat după ce compania a analizat 390 de oraşe din 48 de ţări.

Potrivit studiului, bucureştenii petrec 57 de minute pe zi în plus în trafic din cauza aglomeraţiei, ceea ce înseamnă 218 ore în plus într-un an.

În Bucureşti, anul trecut lungimea reţelei de drumuri era de 6.435 km, datele TomTom.

Cel mai ridicat nivel de congestie din 2016 a fost de 101% şi avut loc în general în zilele de vineri între orele 17.00 şi 18.00.

Cea mai aglomerată zi din 2016 a fost 5 decembrie 2016, ajunul sărbătorii de Moş Nicolae.

Pe primele locuri s-au clasat Mexico City, cu un nivel de congestie de 66%, Bangkok (61%), Jakarta (58%) şi Chongqing (52%).

Un motiv pentru care Bucureştiul se numără printre cele mai aglomerate oraşe din lume îl reprezintă lucrările de infrastructură desfăşurate în Capitală.

Un exemplu în acest sens este pasajul subteran din Piaţa Sudului. Lucrările de construcţie la acest pasaj au început în primăvara anului 2014 şi trebuiau să fie finalalizate la sfârşitul anului 2015. Acum, autorităţile promit că pasajul din zona de sud a Bucureştiului va fi finalizat în luna aprilie a acestui an. 

În acelaşi timp şi alte lucrări de infrastructură se defăşoară cu dificultate, ceea ce îngreunează în permanentă circulaţia rutieră. 

O deficienţă majoră există şi în cazul centurii din jurul Capitalei, care are o bandă pe sens în cea mai mare parte a sa. Autorităţile promit extinderea centurii la două benzi pe sens.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.