Circa 74% dintre consumatorii din Europa Centrală şi de Est (ECE), inclusiv din România, au indicat telefonul mobil ca metodă alternativă preferată de plată, potrivit datelor prezentate joi de Mastercard, în cadrul unei conferinţe de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Studiul, efectuat în 13 ţări din ECE, inclusiv în România, a arătat că utilizarea smartphone-ului, în general, a atins un nivel de peste 90%. 

În ultimii ani, românii au adoptat un stil de viaţă digital, dar consideră că serviciile digitale disponibile pe piaţă nu sunt suficiente, în special în educaţie, sănătate şi transport public.

Plata cu telefonul mobil este folosită tot mai des, iar 80% dintre persoanele chestionate, care folosesc acest instrument, declarând că procesul de achiziţie şi confirmare a plăţii pe mobil este cea mai bună alternativă digitală. Codul transmis prin SMS pentru autorizarea tranzacţiilor online este metoda preferată şi cel mai des folosită de autentificare, de către 51% dintre utilizatorii români.

Un manager din cadrul Mastercard, Roxana Petre, a subliniat că rapiditatea şi uşurinţa în utilizare sunt calităţile cele mai apreciate de utilizatorii de mijloace digitale de plată.

”În legătură cu avantajele instrumentelor digitale de plată, atributele cele mai importante, menţionate de respondenţi, sunt cele referitoare la rapiditate, simplitate şi disponibilitate”, a spus Petre.

Ea a subliniat că este îngrijorător că peste 50% dintre consumatori aleg în continuare să plătească cash.

Country Manager-ul Mastercard România, Cosmin Vladimirescu, a subliniat că retailul digital continuă să se dezvolte puternic.

”Suntem încântaţi că oferim soluţia noastră Identity Check cu EMV 3DS integrat, folosindu-ne de metode de autentificare în timp real, cum sunt parolele dinamice şi biometria, inclusiv amprenta, recunoaşterea facială, a irisului şi a vocii, pentru a oferi o experienţă online mai sigură, potrivită pentru viitorul e-commerce-ului”, a declarat Vladimirescu.

Totodată, 81% dintre respondeţi consideră că amprenta digitală este o metodă de plată sigură. Legat de conştientizarea asupra securităţii online, românii preferă ca parola lor să fie unică (52%) şi uşor de ţinut minte (41%).

”Peste jumătate dintre consumatori îşi memorează parola, în timp ce unul din patru respondenţi o notează pe hâtie sau o salvează pe telefon, deşi aceste metode de memorre a parolei îi pot expune potenţialelor fraude”, au avertizat specialiştii.

Mastercard a anunţat că a devenit partenerul pentru inovaţie al primului spital de oncologie şi radioterapie pediatrică din România, construit de asociaţia Dăruieşte Viaţă, compania îndreptându-şi eforturile către asigurarea infrastructurii şi echipamentului tehnologic necesare finalizării spitalului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.