Mai mult de 50% dintre bucureştenii interesaţi să cumpere o garsonieră în Capitală vor să plătească cu bani din economii, fără a apela la credite, iar aceeaşi tendinţă se remarcă şi în cazul clienţilor care vor achiziţioneze un apartament cu două camere, se arată într-un sondaj realizat de platforma de anunţuri imobiliare Storia, deţinută de Olx.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sondajul a fost realizat în cadrul Târgului Naţional Imobiliar, care a avut loc în perioada 20 şi 23 octombrie în Bucureşti, pe un eşantion de 370 de respondenţi din Bucureşti, cu vârstele cuprinse între 18 şi 55 de ani.

“În ceea ce priveşte modalitatea de finanţare, mai mult de 50% dintre cei care îşi doresc să cumpere o garsonieră o vor face din economii şi mai puţin de 20% prin credit ipotecar”, se arată în studiu.

Aceeaşi tendinţă se remarcă şi în rândul clienţilor interesaţi de apartamente cu două camere.

În schimb, în cazul clienţilor interesaţi de apartamentele cu trei sau mai multe camere, aproximativ 80% dintre respondenţi îşi doresc să apeleze la un credit ipotecar standard şi economii, restul recurgând la programul Prima Casa.

În medie, bucureştenii sunt dispuşi să aloce aproximativ 35.000 de euro pentru achiziţia unei garsoniere şi 65.000 de euro pentru un apartament cu două camere.

Pentru o locuinţă cu trei camere, aceştia sunt dispuşi să plătească în medie 90.000 de euro, în timp ce pentru un apartament cu patru sau mai multe camere valoarea se ridică la 120.000 de euro.

Pentru achiziţionarea unei case, suma medie pe care bucureştenii sunt dispuşi să o aloce este mai mare,  de 130.000 de euro.

În topul preferinţelor bucureştenilor se află, în acest moment, apartamentele cu două camere - 40% dintre respondenţii sondajului s-au declarat interesaţi de acest tip de locuinţă, în timp ce 30% sunt în căutare de apartamente cu trei sau mai multe camera, se mai arată în studiu.

Mai puţin de o treime dintre respondenţi s-au declarat interesaţi de case, iar 10% dintre ei îşi doresc o garsonieră.

În ceea ce priveşte criteriile de achiziţie, peste 50% dintre respondenţi au pus pe primul loc zona.

Suprafaţa şi preţul sunt următoarele două criterii pe care bucureştenii le iau în calcul înainte de achiziţia unei locuinţe.

Storia.ro este un site de anunţuri dedicat exclusiv sectorului imobiliar, lansat de Olx.ro şi are peste 60.000 de anunţuri la două luni de la lansare.

Olx.ro este cea mai mare platformă de anunţuri de pe piaţa locală, deţinută de grupul media sud-african Naspers. Platforma online are o secţiune de imobiliare, unde peste 173.000 de anunţuri noi sunt listate o dată la 30 de zile.

Cel mai important site de anunţuri imobiliare din prezent în România este Imobiliare.ro, controlat de grupul media elveţian Ringier, care a cumpărat 87% din platformă în luna martie a acestui an.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.