Cheltuielile cu transformarea digitală sunt estimate că vor ajunge la 7,4 trilioane de dolari între 2020 şi 2023, potrivit raportului Veeam 2020 Data Protection Trends, care arată că ameninţările cibernetice reprezintă cea mai mare provocare pentru companii în următorul an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Raportul Veeam 2020 Data Protection Trends indică interesul companiilor globale în ceea ce priveşte transformarea digitală, însă acestea se lovesc de soluţii învechite pentru protejarea şi gestionarea datelor. Protecţia datelor trebuie să se îndrepte către un nivel superior pentru a sprijini nevoile de transformare şi adoptare a soluţiilor hibrid/multicloud”, arată compania.

Întrucât organizaţiile urmăresc să îşi transforme operaţiunile de business şi să revoluţioneze serviciile pentru clienţi, Transformarea Digitală (DX) se află în topul agendei celor mai mulţi lideri de afaceri.

”Cheltuielile cu transformarea digitală sunt estimate că vor ajunge la 7,4 trilioane de dolari între 2020 şi 2023,  ceea ce înseamnă o rată anuală compusă de creştere (CAGR) de 17,5%. Cu toate acestea, conform celor mai recente date din industrie publicate de Veeam Software, lider în soluţii de backup care furnizează Cloud Data Management, aproape jumătate din organizaţiile globale se confruntă în procesul de transformare digitală cu tehnologii de generaţie veche, nesigure. Mai mult, 44% dintre respondenţi invocă lipsa competenţelor sau a expertizei IT ca o barieră în calea succesului”, arată studiul.

Aproape fiecare companie a recunoscut că a trecut printr-o perioadă de nefuncţionare, 1 din 10 servere având întreruperi neaşteptate în fiecare an cu  probleme care durează ore întregi şi costă sute de mii de dolari. Aceste cifre indică necesitatea urgentă de a moderniza protecţia datelor şi de a pune accentul pe continuitatea activităţii, pentru a permite transformarea digitală.

Raportul Veeam 2020 Data Protection Trends a fost realizat pe baza răspunsurilor a peste 1.500 de specialişti IT la nivel global, dintre care 193 de respondenţi din România, Cehia, Ungaria, Polonia şi Rusia. Raportul analizează abordarea actuală a companiilor în ceea ce priveşte protecţia şi gestionarea datelor şi modul în care se pregătesc pentru provocările IT viitoare, cum ar fi schimbări şi întreruperi în furnizarea serviciilor, dar şi obiective mai ambiţioase de modernizare IT şi transformare digitală.

„Inovarea digitală transformă industriile, perturbând modelele de afaceri şi de operare existente acum mai mult ca niciodată. Datele reprezintă un element esenţial pentru fiecare afacere, iar protecţia modernă a acestora trebuie să fie mai inteligentă şi mai capabilă să anticipeze nevoile şi să răspundă cerinţelor clienţilor. Veeam a devenit lider global în Cloud Data Management şi poate sprijini companiile de toate dimensiunile pentru a accelera creşterea şi transformarea digitală, asigurând disponibilitatea şi protecţia datelor critice”, a declarat Andrei Romanescu, director general al Veeam Software România.

Respondenţii au declarat că datele furnizate prin intermediul IT-ului au devenit inima şi sufletul majorităţii organizaţiilor, astfel încât nu e o surpriză faptul că echipele IT consideră importantă „protecţia datelor” şi includ aici nu doar copierea de rezervă şi restaurarea datelor, ci şi extinderea capacităţilor de afaceri.

Cu toate acestea, multe organizaţii (40%) încă se bazează pe sisteme de generaţie veche pentru a-şi proteja datele fără a aprecia pe deplin impactul negativ pe care îl poate avea asupra activităţii lor. Majoritatea (95%) organizaţiilor suferă întreruperi neaşteptate, iar o întrerupere durează în medie 117 minute (aproape două ore).

În acest context, organizaţiile consideră că 51% dintre datele lor ca fiind de „Prioritate ridicată” faţă de „Normal”. O oră de inactivitate de la o aplicaţie cu “Prioritate ridicată” este estimată la 67.651 dolari, în timp ce pentru o aplicaţie “Normal” este de 61.642 dolari. Având un astfel de echilibru între prioritatea ridicată şi costurile normale în procente şi costuri de impact, este clar că „toate datele contează” şi că perioadele de inactivitate sunt intolerabile oriunde în mediile actuale.

„Protecţia datelor este mai importantă ca niciodată pentru a ajuta organizaţiile să îşi îndeplinească în continuare cerinţele IT operaţionale, aspirând totodată să se îndrepte către transformarea digitală şi modernizarea IT. Datele sunt acum distribuite în centre de date şi în clouds prin intermediul fişierelor partajate, al stocării partajate şi chiar al platformelor bazate pe SaaS. Instrumentele de generaţie veche concepute pentru a crea copii de rezervă ale fişierelor şi aplicaţiilor locale nu pot avea succes în lumea hibridă/ multi-cloud şi costă companiile timp şi resurse, în timp ce îşi pun datele în pericol”, a declarat Danny Allan, CTO Veeam.

Companiile ştiu că trebuie să continue să facă progrese în ceea ce priveşte modernizarea IT şi iniţiativele de transformare digitală pentru a face faţă noilor provocări din industrie.

Conform observaţiilor din acest raport, cele mai definitorii aspecte ale unei strategii moderne de protecţie a datelor depind de utilizarea diferitelor capacităţi bazate pe cloud: abilitatea organizaţiilor de a efectua recuperarea în caz de dezastru (DR) prin intermediul unui serviciu de cloud (54%), capacitatea de a transfera volumele de lucru de la sediul local la cloud (50%) şi capacitatea de a transfera volumele de lucru de la un cloud la altul (48%).

Jumătate dintre companii recunosc că cloud-ul joacă un rol esenţial în strategia de astăzi privind protecţia datelor şi, cel mai probabil, va deveni şi mai important în viitor. Pentru un plan de protecţie a datelor cu adevărat modernizat, o companie are nevoie de o soluţie cuprinzătoare care să permită gestionarea datelor de cloud, virtuale şi fizice pentru orice aplicaţie şi orice date din orice cloud.

”Începând deja să îşi modernizeze infrastructurile în 2020, organizaţiile se aşteaptă să îşi continue călătoria de transformare digitală şi să-şi crească utilizarea în cloud. Soluţiile de generaţie veche au fost destinate să protejeze datele din centrele de date fizice din trecut, dar sunt atât de învechite şi complexe încât costă mai mulţi bani, timp, resurse şi probleme decât se credea. Protecţia modernă, precum soluţiile Cloud Data Management de la Veeam, nu se limitează la backup. Protecţia datelor nu mai poate fi legată de medii locale, dedicate fizic, iar companiile trebuie să aibă opţiuni flexibile de licenţiere pentru a putea trece cu uşurinţă într-un mediu hibrid/ multi cloud”, afirmă Danny Allan.

”În Europa de Est, inclusiv România, cea mai mare provocare în următoarele 12 luni este incertitudinea economică (29%), urmată de punerea în aplicare a reglementărilor (26%) şi deficitul de competenţe pentru implementarea tehnologiei (26%)”, indică raportul.

Lipsa bugetului pentru iniţiativele noi (30%) este considerată a avea cel mai mare impact asupra protecţiei datelor în companiile din Estul Europei şi Rusia. Lipsa de personal care lucrează la iniţiative noi (27%) şi lipsa de vizibilitate asupra performanţei operaţionale (18%) au fost, de asemenea, invocate.

Trei din cinci organizaţii din Europa de Est (60%), inclusiv România, au un „decalaj de disponibilitate” între cât de repede pot recupera aplicaţiile faţă de cât de repede trebuie să le recupereze. Acesta este semnificativ mai mic decât media globală de 73%. 

Aproape jumătate (44%) dintre respondenţii din Europa de Est au declarat că lipsa competenţelor sau expertizei personalului IT împiedică sau a împiedicat organizaţia lor să avanseze în Transformarea Digitală. Media este aceeaşi cu cea globală.

Alte bariere în calea Transformării Digitale citate de organizaţii includ dependenţa de sistemele de generaţie veche (35%); lipsa achiziţionării de echipamente din partea managementului (31%); bugete limitate (27%); lipsa de timp (24%).

În medie, peste un sfert (27%) dintre datele organizaţiilor din Europa de Est sunt salvate în cloud printr-un furnizor de Backup ca servicii (BaaS). Este similar cu media globală. 

În medie, 14% dintre datele organizaţiilor din Europa de Est nu sunt protejate, similar cu media globală. 

Două din cinci organizaţii (41%) din Europa de Est intenţionează să utilizeze backup-ul bazat pe cloud gestionat de un furnizor BaaS în următorii doi ani. Procentul este mai mic decât media globală de 43%. 

Veeam a comandat companiei Vanson Bourne, partener de cercetare în sectorul tehnologic, efectuarea unui sondaj online complex la care au participat 1.550 de lideri de afaceri selectaţi la întâmplare şi ITDM-uri din 22 de ţări diferite, la începutul anului 2020. Ţările intervievate includ Argentina, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, China, Franţa, Germania, India, Italia, Japonia, Mexic, Orientul Mijlociu, Olanda, Noua Zeelandă, Republica Irlanda, Rusia, Elveţia, Turcia, Marea Britanie, SUA, România, Ungaria, Cehia şi Polonia.

 

Veeam este lider în soluţiile de Backup care furnizează Cloud Data Management™. Cu peste 375.000 de clienţi în întreaga lume, Veeam are birouri în peste 30 de ţări.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.