Cele mai ieftine bilete de avion sunt rezervate cu 56 de zile înainte de data plecării, când consumatorii pot economisi, în medie, 28% din costuri, ceea ce înseamnă că primele zile ale lunii noiembrie sunt cel mai bun moment pentru a rezerva bilete de avion pentru Crăciun şi Anul Nou, arată un studiu al motorului de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro. La polul opus, cele mai scumpe bilete sunt acelea rezervate în ziua plecării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Portalul a analizat peste 13,2 miliarde de preţuri pentru zboruri pentru cele mai populare o sută de rute.

Zborurile de seară, între orele 18:00 şi 00:00, au cele mai mici preţuri, de obicei. În general, zborurile sunt mai scumpe dimineaţa şi la prânz, înainte de ora 15:00.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Studiul mai arată că ziua de marţi este, în general, cea mai ieftină zi pentru zbor, în timp ce sâmbătă este, de obicei, cea mai scumpă zi a săptămânii pentru a rezerva zborul.

„Decembrie este una dintre cele mai aglomerate luni în aeroport, când românii pleacă de Crăciun şi de Anul Nou. Ca şi când în luna respectivă preţurile nu ar fi deja sunt suficient de ridicate, popularitatea în rândul cerinţelor de zboruri în decembrie determină, de asemenea, creşterea preţurilor de zbor”, arată un comunicat al platformei.

Potrivit momondo România, ziua şi ora plecării sunt factori care influenţează, de asemenea, preţurile zborurilor.

„Pe lângă cea mai bună perioadă pentru a face o rezervare, în studiul nostru anual de zboruri am descoperit că preţurile pot varia enorm şi în funcţie de ziua şi ora plecării, cele mai scăzute fiind de obicei în zilele de marţi şi cele mai ridicate în zilele de sâmbătă. Diferenţa medie de cost pentru zbor este de 11% între aceste două zile ale săptămânii", a afirmat purtătorul de cuvânt al platfornei, Mircea Giurcă.

Când vine vorba de sărbătorirea Crăciunului şi a Anului Nou în străinătate, Bangkok ar fi cea mai populară destinaţie în rândul românilor în acest an, susţine platforma.

Momondo.ro este un motor de căutare independent şi gratuit, care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri şi închirieri auto la nivel global. Platforma are birouri în Copenhaga şi este prezentă pe 35 de pieţe internaţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.