Stericycle, unul dintre principalii operatori din domeniul tratării deşeurilor medicale, a inaugurat o nouă staţie de procesare la Oradea, investiţie de 1,6 milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Stericycle, unul dintre principalii operatori din domeniul tratării deşeurilor medicale, a inaugurat o nouă staţie de procesare la Oradea. Noua unitate va permite Stericycle să îşi mărească capacitatea de procesare de deşeuri medicale cu 800 de tone pe an. Tratarea deşeurilor medicale este o industrie puternic reglementată, de importanţă critică pentru sănătatea şi securitatea publică”, anunţă compania.

Staţia este cea mai avansată instalaţie de procesare a deşeurilor deţinută de Stericycle în ţară şi se adaugă la celelalte investiţii ale companiei în România.

„Noua noastră unitate, din parcul industrial din Oradea, este o investiţie importantă pentru sectorul sanitar, fiind una dintre cele mai moderne unităţi de procesare a deşeurilor medicale pe care o avem în România. Folosim aici cele mai noi tehnologii din domeniu, oferind un sprijin important industriei medicale din regiune, deservind spitale şi unităţi sanitare publice şi private”, spune Iulia Nartea, director general Stericycle România.

Metoda folosită pentru sterilizare este una dintre metodele sustenabile de tratare a deşeurilor medicale. Noua staţie utilizează abur sub presiune şi temperaturi ridicate pentru a steriliza şi decontamina deşeurile medicale colectate de la instituţiile sanitare din zonă. Această metodă permite eliminarea riscului de infecţie, protejând astfel comunitatea locală şi mediul înconjurător.

Tehnologia utilizată în locaţie contribuie la reducerea consumului de apă şi energie prin recircularea căldurii generate în procesul de sterilizare. Astfel, se reduce semnificativ şi volumul de apă necesar pentru obţinerea aburului sub presiune utilizat în procesul de tratare şi se generează un volum mai mic de ape reziduale.

Consumul de gaz este, de asemenea, diminuat, deoarece pentru preîncălzirea apei din boiler se foloseşte aburul condensat curat, lucru care nu era posibil cu echipamentele tradiţionale. Proiectarea instalaţiei contribuie la creşterea vitezei, eficienţei şi sustenabilităţii procesului de tratare a deşeurilor medicale.

„De mai bine de doi ani lucrăm pentru inaugurarea noii staţii din Oradea. Acum, Stericycle deţine şapte staţii de tratare a deşeurilor medicale în România”, adaugă Iulia Nartea.

Stericycle România este un operator în domeniul gestionării deşeurilor medicale periculoase şi nepericuloase. Compania este un partener pentru mai mult de 17.000 de instituţii de sănătate şi operează şapte unităţi de tratare amplasate strategic, având peste 300 de angajaţi si furnizează servicii la nivel naţional.

Stericycle deserveşte clienţi din România şi 16 pieţe din întreaga lume.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.