Producătorul auto Stellantis extinde oprirea producţiei la mai multe fabrici din Europa din cauza lipsei de semiconductori, a declarat luni un purtător de cuvânt al Stellantis, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorii de maşini, dependenţi din ce în ce mai mult de componentele electronice, se confruntă cu o concurenţă dură din partea industriei electronice de consum pentru aprovizionarea de cipuri, afectată de o serie de întreruperi ale lanţului de aprovizionare în timpul pandemiei COVID-19.

Uzinele de la Rennes şi Sochaux din Franţa, precum şi uzina Eisenach din Germania, care produc vehicule utilitare uşoare, au suferit întreruperi de producţie săptămâna trecută.

Producţia va rămâne oprită săptămâna aceasta la uzina de la Rennes, în timp ce va fi suspendată la uzina italiană SevelSud, aşa cum a fost anunţat anterior, a spus purtătorul de cuvânt. Una dintre liniile de producţie de la uzina de la Sochaux nu a repornit începând de luni, în timp ce uzina de la Eisenach nu va produce luni şi marţi, a adăugat ea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.