Grupul Stellantis, compania mamă a Chrysler, a dezvăluit miercuri noua sa camionetă electrică Ram, care urmează să debuteze pe piaţă la sfârşitul anului 2024, ca o parte cheie a strategiei producătorului auto franco-italian de a-şi electrifica gama de vehicule, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ram 1500 REV, modelul anului 2025, prezentat la Salonul Auto de la New York, care se desfăşoară până pe 16 aprilie, va avea o autonomie de până la 500 mile (804 km), folosind un acumulator opţional mai mare, de 229 de kilowaţi.

Camioneta electrică va intra în vânzare pe unul dintre cele mai importante segmente ale pieţei de vehicule electrice din America de Nord.

CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, a declarat că Ram 1500 REV va fi construită în SUA şi locaţia va fi anunţată în curând.

El a spus că compania încă ”ajustează planul”. El le-a spus reporterilor, la show-ului auto, că consumatorii vor alege Ram-ul în detrimentul altor camionete electrice, deoarece va depăşi performanţa altor camionete în ceea ce priveşte autonomia, viteza de încărcare, remorcarea şi alţi factori.

El a spus că după anunţ o mulţime de rivali ”vor fi sub presiune să încerce să ne învingă”.

Lansarea camionetei Ram la sfârşitul anului 2024 va avea loc la mai bine de doi ani după camionete electrice similare, cum ar fi camioneta electrică Rivian R1T şi camioneta electric Ford F-150 Lightning.

General Motors intenţionează să înceapă să livreze camionete Chevrolet Silverado electrice în această toamnă.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat că Cybertruck-ul companiei, aşteptat de mult timp, va fi lansat anul acesta dintr-o fabrică din Texas.

Camioneta RAM EV va fi construită pe o nouă arhitectură de caroserie pe cadru, concepută pentru vehicule electrice de dimensiuni mari, capabilă să remorcheze până la 14.000 de livre (6,35 tone) şi să transporte o sarcină utilă de până la 2.700 de livre (1,22 tone).

Va avea o autonomie de până la 350 de mile (563 km) cu un acumulator standard de 168 de kilowaţi, crescând la 500 de mile (800 km) cu bateria opţională de 229 de kilowaţi.

Stellantis a dezvăluit, de asemenea, modelul său Jeep Wrangler electric hibrid plug-in 2024, la salonul auto.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.