Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, a participat, luni, la Forumul de Afaceri România – Republica Moldova, organizat de AmCham Moldova. Obiectivul acţiunii vizează constituirea unui grup de companii interesate pentru un program amplu, care să valorifice diversitatea oportunităţilor de investiţii oferite de ţara vecină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor transmise de Ministerul Economiei Forumul de Afaceri România – Republica Moldova s-a derulat în parteneriat cu AmCham România şi cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

Evenimentul a reunit peste 70 de lideri de companii din România şi de peste Prut, oferind o platformă pentru discuţii şi networking cu privire la oportunităţile economice şi de investiţii.

”Forumul de Afaceri fost organizat într-un context semnificativ, având în vedere decizia recentă a Consiliului European, exprimată la data de 14 decembrie 2023, de a iniţia negocieri de aderare cu Republica Moldova. Astfel, obiectivul acţiunii vizează constituirea unui grup de companii interesate pentru un program amplu, care să valorifice diversitatea oportunităţilor de investiţii oferite de ţara vecină”, a transmis Ministerul Economiei, luni seară, într-un comunicat de presă.

”Evenimentul din Parlamentul European, petrecut la 14 decembrie, reprezintă o adevărată rampă de lansare europeană şi, în acelaşi timp, o garanţie pentru investitorii americani. Republica Moldova se evidenţiază, astfel, ca o zonă extrem de favorabilă pentru investiţii. În cadrul discuţiilor de astăzi, purtate cu ocazia Forumului de Afaceri, am abordat importanţa pilonilor economici, în special evidenţierea Transgazului, un element cheie în asigurarea energiei pentru Republica Moldova. Această conexiune facilitează investiţiile şi oferă siguranţă în accesul la resurse energetice”, a declarat ministrul Ştefan-Radu Oprea.

Potrivit datelor transmise de oficialii ministerului, România deţine statutul de principal partener comercial al Republicii Moldova, având un impact pozitiv asupra creării a peste 10.000 de locuri de muncă şi a unor investiţii în valoare de peste 300 de milioane de euro.

”Conform statisticilor, cifra de afaceri atinge peste 1 miliard de euro. În context, ţinând cont de potenţialul existent, ministrul Ştefan-Radu Oprea şi-a exprimat dorinţa ca, printr-un efort comun, să poată fi diversificată colaborarea în sectorul economic, 84% din importurile ţării noastre şi 93% din exporturile acesteia cu Republica Moldova implicând doar 46 de produse”, se mai arată în comunicatul de presă.

Misiunea de afaceri din Republica Moldova se va încheia marţi, 06 februarie a.c. Evenimentul include Forumul de Afaceri, sesiuni B2B şi B2G, precum şi vizite la companii şi instituţii din Republica Moldova.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.