Statele Unite îşi vor modifica legislaţia pentru a permite companiilor americane să colaboreze cu grupul chinez Huawei la stabilirea standardelor pentru reţelele 5G, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Departamentul pentru Comerţ şi alte agenţii au aprobat amendamentul, iar acesta urmează să fie publicat în Registrul Federal, au spus persoanele.

Departamentul pentru Comerţ nu a răspuns imediat solicitărilor pentru comentarii. Un purtător de cuvând al grupului Huawei nu a comentat imediat informaţia.

Amendamentul survine la mai puţin de un an de când Statele Unite au plasat Huawei pe o listă neagră de entităţi a Departamentului pentru Comerţ care restricţionează vânzările de bunuri şi tehnologie americană către compania chineză, din motive de securitate naţională.

Oficiali din industrie au spus că măsura nu trebuie văzută ca un semn de slăbiciune a hotărârii SUA faţă de Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii la nivel mondial.

Aceştia au explicat că includerea Huawei pe lista respectivă a avut efecte contrare în stabilirea standardelor care permit companiilor să dezvolte specificaţii pentru ca echipamentele fabricate de companii ddiferite să funcţioneze împreună.

În condiţiile în care companiile americane nu mai sunt sigure ce tehnologie sau informaţii pot împărtăşi în urma includerii Huawei pe lista neagră, unele dintre ele nu s-au mai implicat în negocierile legate de standarde, conferind Huawei un cuvânt mai mare în unele organisme referitoare la standarde.

Amendamentul ”va reprezenta un ajutor semnificativ pentru ca firmele americane să îşi poată păstra poziţiile de lideri în grupurile care stabilesc standardele internaţionale, fără să afecteze obiectivele guvernului referitoare la Huawei”, a declarat un avocat comercial din Washington, Kevin Wolf.

Luna trecută, Reuters a relatat în exclusivitate despre amendamentul pregătit, care urma să fie aprobat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.