Statele Unite au refuza să semneze declaraţia G7 referitoare a schimbările climei şi planurile de devoltare durabilă, se arată într-un comunicat publicat luni de miniştrii Mediului din statele membre ale grupului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Partea americană a explicat că nu va semna declaraţiile colegilor din Italia, Canada, Japonia, Franţa, Marea Britanie şi Germania, ”reflectând anunţurile recente privind retragerea şi oprirea imediată a implementării Acordului de la Paris şi a angajamentelor financiare asociate”, se arată în comunicat.

”Statele Unite vor continua să colaboreze cu partenerii internaţionali majori într-o manieră conformă cu priorităţile interne, menţinând atât o economie solidă cât şi un mediu sănătos”, se arată în comunicat.

La începutul acestei luni, preşedintele american Donald Trump a anunţat că va retrage SUA din Acordul de la Paris referitor la schimbările climatice, afirmând că participarea ar submina economia, ar duce la pierderea unor locuri de muncă, ar slăbi suveranitatea naţională şi ar pune ţara într-un dezavantaj permanent faţă de alte state.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.