Statele Unite au raportat marţi un deficit bugetar record aferent lunii aprilie, de 738 de miliarde de dolari, pe fondul unei explozii a cheltuielilor guvernamentale şi a scăderii veniturilor, din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Departamentul Trezoreriei a arătat că deficitul bugetar de luna trecut este primul indicator care reflectă cheltuielile guvernamentale enorme care au fost aprobate pentru atenuarea impactului economic al crizei care a dus la blocarea activităţilor în majoritatea ţării.

Congresul american a aprobat pe 27 martie un program de sprijin de 2.300 de miliarde de dolari, care între timp a fost suplimentat la circa 3.000 de miliarde de dolari. Aprilie este prima lună când au început să fie efectuate plăţi în cadrul programelor de salvare.

În mod normal, Trezoreria obţine surplus bugetar în aprilie, pentru că termenul de plată a impozitelor este 15 aprilie, dat acesta a fost amânat până pe 15 iulie din cauza pandemiei.

În ultimii 66 de ani, guvernul a raportat deficit bugetar în aprilie de numai 15 ori, potrivit Trezoreriei.

Peste 33 de milioane de americani au solicitat indemnizaţii pentru şomaj începând din 21 martie, număr echivalent cu unul din cinci locuri de muncă, ceea ce erodează baza de venituri a guvernului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.