Statele Unite au impus luni noi sancţiuni împotriva Venezuelei şi au cerut blocarea activelor companiei petroliere de stat PDVSA, în urma violenţelor soldate cu victime care au blocat intrarea ajutoarelor alimentare în ţară, în timpul weekendului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Washingtonul şi-a transferat campania de presiuni la Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, solicitându-i să discute situaţia Venezuelei, potrivit unor diplomaţi.

Sancţiunile Departamentului de Trezorerie au fost aplicate împotriva unor patru guvernatori de state din Veneuzela, aliaţi ai guvernului preşedintelui Nicolas Maduro, blocând toate activele controlate de aceştia în Statele Unite.

Noile sancţiuni au fost anunţate la Bogota, unde vicepreşedintele american Mike Pence şi liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, s-au întâlnit cu membri ai Lima Group, un grup de state, de la Argentina la Canada, dedicat rezolvării paşnice a crizei din Venezuela.

Pence a spus că Statele Unite îl vor susţine pe Guaido până la restabilirea libertăţii în Venezuela. Vicepreşedintele american a cerut ca statele din Lima Group să blocheze imediat activele PDVSA şi să transfere proprietatea asupra activelor venezuelene din ţările lor de la apropiaţii lui Maduro la guvernul în aşteptare al lui Guaido.

Oficialul american a mai spus că vor urma măsuri mai stricte.

”În zilele următoare, Statele Unite vor anunţa sancţiuni chiar mai stricte împotriva  reţelei financiare corupte a regimului. Vom colabora cu voi pentru a găsi până la ultimul dolar furat pentru a-l returna în Venezuela”, a arătat Pence.

Guaido, aşezat lângă Pence la întâlnire, a solicitat susţinerea unui moment de reculegere în memoria celor ucişi în ”masacrul” din timpul weekendului.

Cel puţin trei oameni au fost ucişi şi aproape 300 au fost răniţi în timpul  protestelor şi violenţelor de sâmbătă, în timp ce convoaie cu ajutoare susţinute de SUA au încercat să intre în Venezuela pentru a livra alimente şi medicamente.

Guaido, recunoscut de majoritatea statelor occidentale ca liderul legitim al Venezuelei, a cerut blocului să ia în considerare toate opţiunile pentru înlăturarea lui Maduro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.