Coreea de Nord este acuzată de oficialii americani pentru atacul cibernetic cunoscut sub numele de WannaCry, la şapte luni distanţă de când a avut loc atacul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Thomas Bossert, consilierul preşedintelui american pe teme de securitate naţională, a acuzat oficial din Coreea de Nord, prin intermediul unui articol în The Wall Street Journal, că s-a aflat în spatele atacului cibernetic WannaCry.

Desfăşurat în luna mai a acestui an, WannaCry a fost un atac cibernetic devastator, de tip ransomware, care a afectat deopotrivă instituţii guvernamentale, companii sau spitale din întreaga lume.

Încă din luna iunie, la doar o lună după atac, presa americană scria că NSA, National Security Agency, are dovezi clare care arată că atacul a fost iniţiat de Coreea de Nord. Thomas Bossert a confirmat acum aceste informaţii, care au fost întărite şi de agenţiile altor guverne şi firme independente de securitate.

Printre cei care susţin acuzaţiile, oficialul casei albe menţionează în articolul din The Wall Street Journal guvernul din Marea Britanie şi Microsoft, aceasta din urmă fiind una din companiile care au depistat originile atacului.

Conform autorităţilor europene, atacul cibernetic WannaCry a afectat peste 10.000 de organizaţii şi 200.000 de utilizatori din peste 150 de ţări. Sistemul naţional de sănătate al Marii Britanii şi producătorul auto Renault sunt doar două dintre cele mai proeminente entităţi care au avut de suferit în luna mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.