Startup-ul japonez Aerwins Technologies, care vinde o motocicletă zburătoare de 555.000 de dolari inspirată din Războiul Stelelor, a primit aprobarea de a se lista la bursa NASDAQ în cadrul unei fuziuni cu firma Pono Capital, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aerwins, care preia comenzi pentru hoverbike-ul Xturismo, care are o caroserie asemănătoare unei motociclete şi care a fost prezentat anul trecut, estimează că va fi evaluată la 600 de milioane de dolari.

Acordul vine într-un moment în care alte startup-uri de mobilitate s-au confruntat cu dificultăţi în strângerea de fonduri, cu evaluări sub presiune şi o inversare bruscă a ceea ce fusese un boom pe piaţă pentru listări prin intermediul companiilor de achiziţii cu scop special (SPAC).

SPAC-urile, cum este şi Pono, strâng bani în oferte publice şi urmăresc apoi să fuzioneze cu o companie privată pentru a o înscrie la bursă, oferind un interval de timp mai scurt pentru listare companiei achiziţionate.

Acţiunile Pono au închis joia trecută în creştere cu 24%, cel mai mare câştig de când au fost listate, în 2021.

Aerwins, care vinde şi drone şi tehnologii aferente, spune că hoverbike-ul său poate zbura până la 40 de minute şi cu o viteză de până la 100 km/h.

Compania a prezentat bicicleta ca un instrument pentru salvatori, inspectarea infrastructurii şi ca un vrhicul de spectacol pentru divertismentul public.

Vehiculul de 300 de kilograme se sprijină pe patinele de aterizare atunci când staţionează şi este alimentat de un motor de la Kawasaki Heavy şi de un sistem de baterii.

Compania, înfiinţată ca ALI Technologies, în Tokyo, a declarat într-un comunicat pentru Reuters că NASDAQ i-a aprobat listarea joi, tranzacţionarea acţiunilor sale urmând să înceapă luni.

Aerwins, care şi-a mutat sediul în Delaware din Tokyo înainte de listare, a raportat o vânzare a hoverbike-ului, antreprenorului japonez Yoshiyuki Aikawa.

Compania lui Aikawa, SBC Medical Group, care operează centre de cosmetică medicală în Japonia, se listează la bursă printr-o fuziune cu o altă companie SPAC legată de Pono, Pono Capital Two.

Printre primii susţinători ai startup-ului ALI se numără Mitsubishi Electric şi Kyocera, precum şi starul de fotbal japonez Keisuke Honda, retras din activitate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.